Ευ. Μεϊμαράκης: Πολιτική απάτη το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Την δημοσιοποίηση του ονόματος του υπουργού που εμπλέκεται στην υπόθεση του πόθεν έσχες ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο.
 

«Τι γίνεται μ’ αυτό το πόθεν έσχες; Θα αφήσετε να σέρνεται μία σκιά σε όλους τους υπουργούς; Βγαίνουν οι υπουργοί να πουν «δεν είμαι εγώ», «δεν είμαι εγώ», «δεν είμαι εγώ». Και καλά ο ίδιος γιατί δεν βγαίνει να πει εγώ είμαι»; Πως θα προχωρήσει αυτό; Κουίζ είναι; Όποιος είναι να βγει να μας το πει, να τελειώνουμε. Δεν είναι κουίζ», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «πολιτική απάτη» και ότι κατασκευάζει ως εχθρούς την μεσαία τάξη. «Η κατασκευή εχθρών φαίνεται ότι είναι το λάδι που συντηρεί το καντήλι της Αριστεράς του τίποτα. Τώρα όμως το λάδι τελειώνει και φαίνεται ποια είναι αυτή η Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην δήλωση Σταθάκη ότι τα «κόκκινα δάνεια» είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης: «μην παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου, του ελληνικού λαού στα ξένα funds. Μην τολμήσουν ούτε να το σκέφτονται. Και πρέπει να ξέρουν ότι η ΝΔ θα είναι κάθετη σ’ αυτό», προειδοποίησε. «Αυτό που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να το δεχτούμε ως αντιπολίτευση», είπε χειροκροτούμενος.

«Την επομένη των εκλογών οι μύθοι που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν με πάταγα και αποδεικνύεται ότι Τσίπρας και Καμμένος είχαν στήσει μία αδίστακτη απάτη», είπε ο Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «εμείς ούτε μνημονιακοί ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε. Είπαμε από την αρχή ότι το μνημόνιο είναι μία αναγκαία πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση».
«Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται από τις αυξήσεις που άρχισαν μία εβδομάδα αμέσως μετά τις εκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέροντας ότι «αποκαλύπτεται όμως ακόμη πιο ξεκάθαρα από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που επιφυλάσσει 6 δις μέτρα»
«Από την ίδια ώρα που υπέγραψε το μνημόνιο ο Τσίπρας είχε αρχίσει να υπόσχεται αντισταθμιστικά και ισοδύναμα σχεδόν για όλα όσα φοβόταν. Και ταυτόχρονα παρουσίαζε ένα παράλληλο πρόγραμμα που ποτέ δεν θα υλοποιηθεί και φοβάμαι ότι θα έχει την τύχη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης», εκτίμησε ο Β. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι «από το πολυνομοσχέδιο αποδεικνύεται α) πως από όλα όσα έλεγε ο Τσίπρας τίποτα δεν ισχύει, ότι όλα είναι ένα ψέμα, μία απάτη, ένας ανεύθυνος λαϊκισμός και β) ότι τα χειρότερα έπονται, έρχονται και άλλα και θα είναι πολύ χειρότερα».


Αναφερόμενος στην στάση της ΝΔ ο Β. Μεϊμαράκης είπε: «εμείς ψηφίσαμε το πρόγραμμα που λέει στόχους και χρονοδιάγραμμα. τα μέτρα είναι δικά σας. Έχουν υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου,. Φέρτε άλλα μέτρα. Το παραμύθι ότι τα ψηφίσατε δεν ισχύει». «Οι πολιτικές είσπραξης είναι δικές σας, δεν είναι των τροϊκανών. Αυτοί βάζουν τους στόχους και εσείς τις πολιτικές. Άρα είναι δικός σας φόρος και το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»,
Αναφερόμενος σε επιμέρους ζητήματα του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση «να προσέξετε μήπως με τη ρύθμιση έχουμε ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν πολλά φθηνά φάρμακα από την αγορά και να αντικατασταθούν από ακριβότερα, που βεβαίως είναι και ακριβότερα». Ακόμη αναρωτήθηκε «γιατί βάζετε εντελώς στο περιθώριο το Ελεγκτικό Συνέδριο;» και ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία διαδικασία αδιαφάνειας, περιθωριοποίησης ανεξάρτητων θεσμών».
«Εμείς έχουμε το θάρρος να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, να πηγαίνουμε στα χωριά, στα καφενεία και να τους λέμε ότι από όλα αυτά που γίνονται εμείς δεν υποσχεθήκαμε τίποτα», τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ