Η Apple πληρώνει πρόστιμο 234 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση πατέντας που βοηθάει τα Ipad της‏

Το δικαστήριο του Madison, αποφάσισε ότι η Apple έχει παραβιάσει μία πατέντα που είχε αναπτύξει το πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση ύψους 234 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2014 το πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison κατέθεσε μήνυση στην οποία αναφέρει ότι οι επεξεργαστές A7, A8 και A8X της Apple παραβιάζουν μία ευρεσιτεχνία ενεργειακής διαχείρισης την οποία έχει κατοχυρώσει το Πανεπιστήμιο από το 1998.
Όπως φαίνεται η πατέντα όπως φαίνεται έχει χρησιμοποιηθεί από την Apple στα iPhone 5s, 6 και 6 Plus, καθώς και σε πολλά μοντέλα iPad και στην ουσία έκανε εξοικονόμηση ενέργειας στη συσκευή και γι’ αυτό το λόγο το δικαστήριο του Madison αποφάσισε ότι η Apple θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους $234 εκατομμύρια για την παραβίαση αυτή.

Φυσικά το ποσό είναι πολύ μικρότερο από τα 400 εκατ. δολάρια που ζητούσε το Ίδρυμα αφού υποστήριζε ότι αυτά τα τσιπ της Apple περιέχονται σε συσκευές που πωλήθηκαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών παραβίαζαν την πατέντα, πράγμα που όμως το δικαστήριο δεν είχε την ίδια άποψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ