6 μεξικάνικα εστιατόρια σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσεις

Το μεξικάνικο φαγητό είναι από τα πιο προσιτά στην διατροφή των Ελλήνων, από χώρες εκτός Ευρώπης, αφού χρησιμοποιούν το κρέας, τα μπαχαρικά και τις σάλτσες, που είναι πολύ οικεία στις διατροφικές μας συνήθειες και κομμάτι από το παρελθόν μας.

Γι΄αυτό βρήκαμε τα μεξικάνικα της Αθήνας και σας τα παρουσιάζουμε. Άλλα αυθεντικά μεξικάνικα, άλλα grill-resto με μεξικάνικα πιάτα, άλλα καλά κι άλλα πολύ καλά, όλα όμως με την φιλοσοφία του hecho en Mexico.

Dos Hermanos

Ένα από τα παλαιότερα μεξικάνικα της Αθήνας, λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια και είναι το πιο παλιό εστιατόριο στο κέντρο της Κηφισιάς. Μαζί με fajitas, enchiladas και άλλα πιάτα μπορείτε να πιείτε μια μεξικάνικη μπύρα, χειροποίητη σαγκρία και τις μοναδικές Margaritas με lime! Τιμές: €22. Ανοιχτά καθημερινά μέχρι τη μία.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906

El Taco Bueno 

Κυρίαρχο εστιατόριο στο Χαλάνδρι και την ευρύτερη περιοχή, προσφέρει απολαυστικές συνταγές με nachos, burritos, fajitas, φασόλια, guacamole, πίτες υπό τους ήχους της μεξικάνικης μουσικής και με δροσερές μαργαρίτες να συνοδεύουν τα πιάτα. Ανοιχτά καθημερινά μέχρι τις 12. Τιμές: 18-20€

Αριστοτέλους 84, & Εθνικής Αντιστάσεως & Ψαρών, Χαλάνδρι

Amigos All Day Mexican Restaurant

Σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη είναι εδώ και 7 χρόνια μια ιεροτελεστία, καθώς οι μάγειρες του φέρνουν διαρκώς νέες συνταγές στο μενού με επίκεντρο τα λαχταριστά fajitas, τα τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritos, τα καυτερά chili con carne και άλλεs παραδοσιακέs γεύσειs σε γενναιόδωρεs μερίδεs. Οι κήποι του για τις ανοιξιάτικες μέρες που έρχονται είναι ιδανικοί για μεξικάνικες σιέστες. Τετάρτες και Πέμπτες έχει Live Salsa βραδιές. Ανοιχτό καθημερινά μέχρι τη 01:00. Τιμές: 15-20€ (έχει και ειδικά γεύματα με 13€)
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη & Κύπρου 5Α, Γλυφάδα

Ancho Mexican Grill

Με μεξικάνικες και καλιφορνέζικες καταβολές, αφού η φιλοσοφία του θυμίζει αντίστοιχα grill restaurants των ΗΠΑ, το Ancho είναι ένα φρέσκο μαγαζί στο Χαλάνδρι που έχει ό,τι θα έβρισκες σε ένα μεξικάνικο: tacos, nachos, tortillas, quesadillas, chilli con carne, fajitas, carnitas είναι μόνο μερικά και πάντα υπάρχουν οι ειδικές σος που συνοδεύουν.

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, 2106801097
 

El Burrito 

Η Cantina Mexicana & Cocktaileria «el Burrito» δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2008 και στους τοίχους του έχει φιγούρες ιστορικές από τη Λατινική Αμερική, όπως Φρίντα Κάλο, Πάντσο Βίλα, Πέδρο Ιφάντες και τον Εμιλιάνο Ζαπάτα. Τεκίλα, μαργαρίτες με αγαύη, σπιτική λεμονάδα και το δικό του Κιότο (κοκτέιλ με beefeater, σόδα, λάιμ, passion fruit, δυόσμος) είναι τα ποτά που θα σας βοηθήσουν για να πάνε κάτω όσα θα φάτε. Chilli con carne, chimichangas, guacamole, quesadilla picante και άλλα αυθεντικά μεξικάνικα πιάτα θα σας ικανοποιήσουν.

Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, Θεσσαλονίκη, 2310220622

Rincon Mexicano

Μικροσκοπικό ταβερνάκι στο Κουκάκι με 5 τραπεζάκια και την Ινές, την αρχόντισσα της κουζίνας να σου μαθαίνει τι εστί Μεξικό. Το εξαιρετικό mole poblano –κοτόπουλο με σως σοκολάτας– το εθνικό πιάτο του Μεξικού, το  burrito, το chile relleno, πιπεριά γεμιστή με τυρί και κρέας, κοκτέιλ γαρίδας με κομμάτια αβοκάντο είναι μερικές από τις συνταγές της, με συνοδεία μαργαρίτας βεβαίως βεβαίως. Ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από τις 12:00 μέχρι τις 23:00. Τιμές: 15-18€ το άτομο (με κοκταίηλ)

Δημητρακοπούλου 5, Μακρυγιάννη, 211 4054659, 6933354265

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ