Κομισιόν: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες - Δείτε όλο τον κατάλογο

Τον κατάλογο με τις πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην αεροπορική ασφάλεια στον κόσμο, χάρη στην αποτελεσματική εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών.   

Σημειώνεται μάλιστα ότι «δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τις αρχές για την ασφάλεια στα κράτη μέλη, σε άλλες χώρες και σε διεθνείς οργανισμούς αεροπορίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αναβαθμίσει τα πρότυπα αυτά σε όλο τον κόσμο».  

Για τη χαμηλή βαθμολογία στις εταιρείες που χαρακτηρίζονται ως οι πιο επικίνδυνες, η Κομισιόν αναφέρει ότι « εξακολουθούν να λειτουργούν σε συνθήκες οι οποίες υπολείπονται των ουσιωδών και διεθνώς αναγνωρισμένων επιπέδων ασφάλειας».   Μάλιστα τονίζεται ότι με στόχο  την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - σε στενή συνεργασία με τις αρχές αεροπορικής ασφάλειας όλων των κρατών μελών - αποφάσισε να απαγορεύσει ορισμένες αεροπορικές εταιρείες από τον ευρωπαικό εναέριο χώρο, καθώς βρέθηκε να είναι μη ασφαλείας  και / ή να μην εποπτεύονται επαρκώς από τις αρχές τους.  

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται εταιρείες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αγκόλα, το Σουρινάμ, το Μπενίν, το Κογκό, τη Γουινέα, την Ερυθραία, τη Γκαμπόν, την Ινδονησία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Λιβερία, τη Λιβύη, τη Μοζαμβίκη, το Νεπάλ, το Σάο Τομέ, τη Σιέρα Λεόνε, το Σουδάν και τη Ζάμπια.

Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο εδώ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ