Έκοψε τον καφέ & το αλκοόλ για 15 μήνες και η ζωή του άλλαξε ολοκληρωτικά - Ένας άνδρας περιγράφει πως αναγεννήθηκε

Δεκαπέντε μήνες μετά, έχοντας απαλλαγεί από τις κακές, γι' αυτόν συνήθειες, είδε πως, πέρα από την απαλλαγή των συνηθειών, υπήρχαν και άλλα παράπλευρες συνέπειες.

Ο Τομπίας, μετά από ερωτήσεις φίλων του, αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία του και αυτά έχει μάθει: «Εξοικονόμησα περίπου 920 ευρώ το μήνα

 

Μετά από 2 μήνες διαπίστωσα πως είχα περίπου 920 επιπλέον στον τραπεζικό μου λογαριασμό.

 

Ζω στη Νέα Υόρκη. Για να ξοδέψω περίπου 920 ευρώ το μήνα, έπρεπε να σπαταλάω περίπου 30 ευρώ την ημέρα. Ας υποθέσουμε πως πίνω 2 με 3 κοκτέιλ κάθε δεύτερη μέρα, που είναι περίπου 10 ευρώ χωρίς τα τιπς, συμπεριλαμβανόμενων και μερικών μπουκαλιών κρασιού για το σπίτι, εύκολα κάθε μήνα ξοδεύονται 920 ευρώ.

 

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως αυτό τείνει στον αλκοολισμό, αλλά πιστέψτε με το 1 με 2 ποτά στη Νέα Υόρκη είναι κάτι φυσιολογικό.

 

Επίσης, όταν πας έξω να πιεις σημαίνει μερικές φορές πως θα τσιμπήσεις και κάτι. Δεν πίνεις μόνο, πεινάς και αγοράζεις και φαγητό. Οποτε πριν το καταλάβεις, ξοδεύεις κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ.

 

Η ποιότητα του ύπνου μου βελτιώθηκε

 

Η έλλειψη αλκοόλ από τη διατροφή μου, αύξησε την ποιότητα του ύπνου μου δραστικά. Δεν μιλάω απλά για το να κοιμηθώ, μιλάω για την ποιότητα.

Μπορεί να πιστεύετε πως θα κοιμηθείτε πιο εύκολα με 1-2 ποτηράκια κρασί, αλλά η ποιότητα θα δοκιμαστεί. Κοιμάμαι καλύτερα και ξυπνάω με περισσότερη ενέργεια. Προηγουμένως, ακόμα και αν είχα πιει μόνο 2 μπύρες, τις αισθανόμουν την επόμενη μέρα.

Οχι καφές, όχι πανικός, όχι άγχος

 

Αυτό μπορεί να είναι κάτι πιο προσωπικό και δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά η έλλειψη καφεΐνης με βοήθησε να γίνω πιο χαλαρός. Ο καφές πάντα μου προκαλούσε στρες.

 

Πέρα από αυτό, όμως, αγαπώ τη μυρωδιά του καφέ. Ενας ντεκαφεϊνέ είναι το κόλπο, μια φορά στο τόσο. Τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα πίνω τσάι.

 

Συνειδητοποίησα πως «πάμε για καφέ» είναι περισσότερο μια κοινωνική δραστηριότητα, παρά η λαχτάρα του να πιω καφέ. Κρατήστε αυτή την καλή συνήθεια, απλά αντικαταστήστε τον καφέ με κάτι άλλο.

 

Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου και δεν έχω την επιθυμία να αρχίσω να πίνω πάλι. Δεν σας λέω να κάνετε το ίδιο. Αν αισθάνεστε χαρούμενοι, μην αλλάξετε τίποτα.

Αλλαξα συνήθειες από περιέργεια και μου άρεσε το πώς κατέληξε», είπε στο schweizer-illustrierte.ch.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ