Δάκρυσε το διαδίκτυο: Εκ γενετής τυφλός έγινε σέρφερ ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων

Ο Derek από τη Βραζιλία αποδεικνύει τι σημαίνει δύναμη ψυχής και η ιστορία του δεν μπορεί παρά να συγκινεί. 

Η αγάπη του 23χρονου Derek Rabelo για το σέρφινγκ είναι "κληρονομική".  Ο πατέρας του, πριν ακόμα γεννηθεί ο μικρός Derek, είχε όνειρο να του μάθει σερφ. Μάλιστα είχε αποφασίσει να του δώσει το όνομα Derek από τον Derek Ho, τον πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή σερφ από τη Χαβάη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως περίμενε. Βλέπετε, ο Derek γεννήθηκε τυφλός και το όνειρο του πατέρα έσβησε. Πια, προτεραιότητα του έγινε η υγεία του παιδιού του. Αλλά η ζωή δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα...

Ο μικρός Derek,ακούγοντας ιστορίες από τον πατέρα του, ήθελε και εκείνος μεγαλώνοντας να μάθει τι είναι το σέρφινγκ και κάποια μέρα να κάνει και ο ίδιος.

Σε ηλικία 17 ετών, ανακάλυψε ποιο ήταν το κρυφό όνειρο του πατέρα του. Τότε αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να το κάνει πραγματικότητα! Ο σπουδαίος νεαρός μίλησε στο Bored Panda για την ζωή του και για το πώς κατάφερε στα 23 του, να γίνει ένας πραγματικός σέρφερ, παρά το γεγονός ότι είναι εκ γενετής τυφλός.

«Αρχικά ο μπαμπάς μου, με ενθάρρυνε και με βοήθησε πολύ», είπε ο Derek και πρόσθεσε: «Πηγαίναμε στον ωκεανό μαζί τα πρωινά. Εκεί πήγα και έκανα μαθήματα σέρφινγκ για να εξασκηθώ και να μάθω τα βασικά που έπρεπε. Έκανα επίσης πρακτική με πολλούς φίλους μου. Εκείνοι πάντα θεωρούσαν ότι είμαι σαν αυτούς», δήλωσε ο 23χρονος.

Ο νεαρός σέρφερ αποκάλυψε ποια είναι η τεχνική του για να καταφέρει να μάθει σέρφινγκ και να «ελέγχει» τα κύματα. Όπως είπε, έμαθε να ξεχωρίζει τα κύματα από... τον ήχο τους! «Ακούω τον ωκεανό και τα αισθάνομαι», δήλωσε ο Derek και πρόσθεσε: «Κάθε μέρος ενός κύματος κάνει διαφορετικό ήχο. Έτσι, μπορώ να αποφασίσω απέναντι σε ποια πλευρά του κύματος θα πρέπει να σερφάρω». 

«Εάν έχεις ένα όνειρο, θα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Διαφορετικά, δεν μπορείς να το κάνεις. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε ισχυρές αισθήσεις που μας δόθηκαν από το Θεό. Χρησιμοποιήστε τες με πάθος και επιμονή».

«Ήμουν σαν ένα παιδί που έμαθε να περπατά για πρώτη φορά», δήλωσε και το επόμενο όνειρό του όπως αποκαλύπτει είναι να μάθει να κάνει snowboard. Επιπλέον ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μαθαίνει να αναγνωρίζει νέα κύματα και εμπνέει άλλους ανθρώπους με την ιστορία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ