Νεφώσεις και βροχές και σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας - Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα

Βροχές και κατά τόπους έντονα φαινόμενα αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο αναμένουμε το Σάββατο 19 Μαρτίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ έως αργά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 18 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βόρεια έως 5 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι νότιοι έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες μόνο νεφώσεις αυξημένες τις απογευματινές ώρες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπου ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Βελτίωση περιμένουμε από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς όπου και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ