Δίχως συμφωνία οι σημερινές συνομίλιες της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς - Τελευταία συνάντηση την Κυριακή

Ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια τελική συμφωνία και το σημερινό ραντεβού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου κάθισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπεσαν τόσο το ασφαλιστικό, όσο και το φορολογικό.

Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε τις πληροφορίες για εθνική σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλιση στα 288 ευρώ και τόνισε πως η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης. «Υπάρχει, όμως, μία συζήτηση για το αν στα 15 χρόνια θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν απηχούν ούτε καν το κλίμα των διαπραγματεύσεων νούμερα σαν το 288» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βγαίνοντας από τη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι δεν έχουν θέσει τέτοιο θέμα οι δανειστές.

Η βασική διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών παραμένει το πόσο αναλογικό ή αναδιανεμητικό υπέρ των πιο αδύναμων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, θα είναι το σύστημα, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμη, επεσήμανε ότι υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση για τα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ παραδέχθηκε πως και το θέμα της αύξησης των εισφορών εξακολουθεί να είναι ένα από τα ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει μεν κάθετη άρνηση από την άλλη πλευρά, αλλά δεν έγινε και αποδεκτή.

Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά σε αυτή δεν αναμένεται τελική συμφωνία για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως ανέφερε και ο υπουργός Εργασίας, θα τεθεί ένας «οδικός χάρτης», για να κλείσει η συμφωνία στο προσεχές διάστημα

Το κουαρτέτο αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από το Πάσχα των Καθολικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ