Αναβαθμίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής - Άγνωστο το μέλλον του Μουζάλα

Σχέδιο για αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προωθεί η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την παραμονή ή όχι του Γιάννη Μουζάλα, μετά το "αντάρτικο" του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβερνητική σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή, αποφασίστηκε να προωθηθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, καθώς το Υπουργείο πρέπει να αποκτήσει διοικητική δομή για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πρόσφατη απόφαση ΕΕ-Τουρκίας.

Μια τέτοια ενέργεια αναβαθμίζει πολιτικά το σημερινό αναπληρωτή υπουργό, εφόσον παραμείνει στη θέση αυτή, ωστόσο η θολή εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, μετά την απαίτηση των ΑΝΕΛ για παραίτησή του, καθιστούν άγνωστο το πολιτικό του μέλλον. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Μουζάλας σκοπεύει να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο είτε συμβουλευτικό στο επιτελείο του πρωθυπουργού είτε στο νέο Συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της σε Κυριακάτικη εφημερίδα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εκκρεμούν οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών και δεν έχει νόημα οποιαδήποτε εκτίμηση» και ότι ότι «ο κ. Μουζάλας είναι ένα από τα πλέον ακάματα, αποτελεσματικά και με ευρεία κοινωνική αποδοχή στελέχη της κυβέρνησης». 

Από την πλευρά του και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης είπε το πρωί της Δευτέρας ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει ο κ. Μουζάλας από την κυβέρνηση". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ