Σε κατάσταση πολιορκίας οι Βρυξέλλες: Οι μαθητές κλείνονται στα σχολεία, οι υπάλληλοι στις επιχειρήσεις - Γενικό μπλακ άουτ

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται πλέον οι Βρυξέλλες, αφού η μονάδα κρίσης έδωσε εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους υπαλλήλους στα γραφεία τους και στα σχολεία να κρατήσουν τα παιδιά, ως το βράδυ.

Κέντρο κρίσης Βελγίου: «Οι μαθητές όλης της χώρας πρέπει να μείνουν στο εσωτερικό των σχολείων, όπως έδωσε εντολή ο υπουργός Παιδείας».

«Είναι αδύνατο να τηλεφωνήσει κανείς στο Βέλγιο! Κανένα τηλεφώνημα ούτε SMS δεν μπορεί να κάνει κάποιος».


Κέντρο κρίσης Βελγίου: «Εκκληση σε όλες τις επιχειρήσεις των Βρυξελλών να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους εντός των επιχειρήσεων».

Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο έχει αποκοπεί απο την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού τα μέσα μεταφοράς δεν λειτουργούν, τα αεροδρόμια έκλεισαν, τα σύνορα φυλάσσονται προς Ολλανδία και Γαλλία.

Ελεγχοι στο αεροδρόμιο

Εξάλλου, η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ, όπου έγιναν το πρωί της Τρίτης οι δύο τρομοκρατικές επιθέσεις. Η εκκένωση των επιβατών ολοκληρώθηκε. Η βελγική αστυνομία κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους γιατί πιθανόν υπάρχουν ακόμη όπλα κρυμμένα, εντός του αεροδρομίου.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτιμούν ότι πιθανόν όλοι οι τρομοκράτες δεν έχουν εγκαταλείψει το σημείο. Η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει ακόμη πολλές ώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ