Το 7ο στη σειρά διεθνές βραβείο απέσπασε η ταινία του Σωκράτη Αλαφούζου "Between black & white"

Τρεις νέες διεθνείς διακρίσεις για την ταινία μικρού μήκους “Between Black and White” σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωκράτη Αλαφούζου.

Με το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Best Script, τιμήθηκε η ταινία στο Kinofilm – Manchester International Short Film Festival. Το βραβείο παρέλαβε ο Σωκράτης Αλαφούζος στην τελετή, που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2015, στο International Anthony Burgess Foundation του Μάντσεστερ. Στο ίδιο φεστιβάλ τιμήθηκε και η ταινία Stutterer, που το ίδιο βράδυ κέρδισε και το Όσκαρ.

Ο Σωκράτης Αλαφούζος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook: “Πολύ χαρούμενος και ιδιαίτερα περήφανος για αυτό το πιο προσωπικό βραβείο, μια και κάτι που ξεκίνησε σαν μια σκέψη μου ένα πρωινό και μου πήρε κάποιους μήνες να το γράψω, έφτασε σε αυτήν την αναγνώριση."

Στο Canada International Film Festival η ταινία έλαβε το Rising Star Award και η απονομή θα γίνει στις 9 Απριλίου, στο Vancouver του Καναδά.

Επίσης στο Luxor Arab&European Film Festival, το Between Black and White, τιμήθηκε με το Special Jury Mention for Short Film. Η βράβευση έγινε στο Karnak Temble, στο Λούξορ της Αιγύπτου, έναν πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο από την εποχή των Φαραώ.

Στις επτά μέχρι τώρα βραβεύσεις ξεχωριστή θέση έχει το Grand Jury Prize, το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, που έλαβε η ταινία στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Μαρόκο. Εκεί υπήρξε πολύ μεγάλος συναγωνισμός μια και συμμετείχαν οι νικήτριες ταινίες του Sundance, του Toronto International film Festival, η ταινία που κέρδισε τα Ευρωπαϊκά βραβεία, ταινία που συμμετείχε στο Cinefontation των Καννών καθώς και η νικήτρια ταινία από το Διεθνές διαγωνιστικό της Δράμας.

Η ταινία έχει ακόμη λάβει το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς ταινίας μικρού μήκους, Best International Short, στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Salento στην Ιταλία, το Βραβείο της Κριτικής Eπιτροπής, The Jury Prize, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαγδάτης καθώς και το Βραβείο Μουσικής στο Ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου.

Το Between Black and White έχει επίσης συμμετάσχει και στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Reykjavik International Film Festival, Blow-Up Chicago International Arthouse Film Festival, Cucalorus Film Festival, Drama Short Film Festival, Athens International Film Festival, International Kansk Video Festival, Montecatini International Film Festival, Hamilton Film Festival, Jaipur International Film Festival, Hellas FilmBox Berlin.

Επόμενος σταθμός για το Between Black and White, θα είναι η Νέα Υόρκη καθώς η ταινία είναι επίσημη επιλογή στο Manhattan Film Festival, που διεξάγεται από 13-24 Απριλίου 2016.
Τον ίδιο μήνα η ταινία θα ταξιδέψει μαζί με το Ελίζα – Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού και θα προβληθεί σε μια εκδήλωση που θα γίνει στις 11 Απριλίου, για να βοηθήσει τους σκοπούς του Ελίζα.

Τον Μάιο η ταινία θα συμμετέχει στο Short Film Corner του Φεστιβάλ των Καννών.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τάσος Νούσιας, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, ο Κώστας Καζανάς, Βάνα Πεφάνη και οι μικροί Ιάσονας και Έκτωρας Φωκαεύς. Συμμετέχει και ο σκηνοθέτης Σωκράτης Αλαφούζος. 

Επίσημο site της ταινίας: http://betweenblackandwhite.imagina.gr/

Films Facebook page: https://www.facebook.com/Between-Black-and-White-a-film-by-Socrates-Ala…;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ