Το παιχνίδι τους έσωσε την ζωή: Πώς 2 κοριτσάκια επέζησαν από το μακελειό στις Βρυξέλλες

Το παιχνίδι κυριολεκτικά τους έσωσε τη ζωή. Για δύο δίδυμα κοριτσάκια ο λόγος, που έχασαν τη μητέρα τους στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Η 36χρονη Περουβιανή Αντέλμα Τάπια Ρουίς, το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του χθεσινού μακελειού, είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο με την οικογένειά της προκειμένου να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, σε συγγενείς της.

Επειδή όμως οι 3χρονες κόρες της δεν μπορούσαν την αναμονή για το check-in, ζήτησαν από τους γονείς τους να πάνε να παίξουν. Ο πατέρας τους, Κρίστοφερ Ντελκάμπ, δεν θέλησε να τους χαλάσει το χατίρι και έτσι τις ακολούθησε έξω από τον χώρο όπου λίγο μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Κάτι που τους έσωσε τη ζωή, όχι όμως και της μητέρας τους, που σκοτώθηκε ακαριαία.

Ο αδερφός της Αντέλμα, Φερνάντο Τάπια Κοράλ, μίλησε για το τι συνέβη. «Οι μικρές ήθελαν να παίξουν και ο Κρίστοφερ τις ακολούθησε έξω από τον χώρο όπου ελάχιστα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Μετά, ο Κρίστοφερ δεν μπορούσε να βρει την Αντέλμα», είπε στους New York Times.

Ενα από τα κορίτσια, η Μορίν, τραυματίστηκε στο χέρι, όπως και ο πατέρας της. Το άλλο κοριτσάκι, η Αλόντρα, είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Η Αντέλμα δούλευε ως σεφ και σχεδίαζε να ανοίξει ένα περουβιανό εστιατόριο στις Βρυξέλλες. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ