Το Ίδρυμα Νιάρχος μέγας δωρητής στο πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά – Αιτήσεις από ΜΚΟ ως 31/03

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ΜΚΟ που θέλουν να βοηθήσουν ενεργά στην ταυτοποίηση και προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση (European Programme for Integration and Migration) συμμετέχει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με στόχο την υποστήριξη και την υλοποίηση δράσεων που εστιάζουν στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση αποτελεί πρωτοβουλία δώδεκα μεγάλων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων και έχει ως αποστολή την ενίσχυση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών για μια εποικοδομητική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ευρώπη

Οι υποκατηγορίες χρηματοδότησης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, η υποδοχή των μεταναστών, οι μεταρρυθμίσεις στο κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και η πρόσβαση σε υπηρεσίες στέγασης και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Μέσω της συμμετοχής του Ιδρύματος στο Πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν προτάσεις που θα υποβληθούν από ΜΚΟ και οι οποίες θα θέσουν στο επίκεντρό τους την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών. Το Ιδρυμα Νιάρχος αποτελεί τον μέγα δωρητή του ελληνικού προγράμματος για την καταγραφή και υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών το οποίο θα προκύψει από τη σχετική διαδικασία - το πρόγραμμα στηρίζουν οικονομικά επίσης το Ιδρυμα Μποδοσάκη και τα υπόλοιπα ιδρύματα-μέλη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Οι ΜΚΟ που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο http://www.epim.info/ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της ταυτοποίησης των ασυνόδευτων παιδιών, της προστασίας τους και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, των τοπικών αρχών και των αρμόδιων φορέων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ