Επίθεση Βρυξέλλες: 5 οι ύποπτοι για το μακελειό σε μετρό & αεροδρόμιο - Το μυστήριο με το Αudi & τον άντρα με το καπελάκι

Μετά από μια σειρά λάθος πληροφοριών που έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ αλλά και μια σειρά ολιγωριών των βελγικών αρχών που σταδιακά αποκαλύπτονται ουσιαστικά οι έρευνες για τους μακελάρηδες των Βρυξελλών βρίσκονται ακόμη στο σημείο μηδέν. 

Χθες το μεσημέρι υπήρχε η πληροφορία ότι συνελήφθη ο Ναζίμ Λαχράουι, ο Νο1 καταζητούμενος στον κόσμο για εμπλοκή τόσο στις επιθέσεις του Παρισιού όσο και σε αυτές στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Λεγόταν μάλιστα ότι είναι ο άνδρας που βρίσκεται δεξιά στη φωτογραφία με τους τρεις βομβιστές, αυτός με το καπέλο και το ελαφρύ μπουφάν. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, όχι μόνο διαψεύστηκε η είδηση ότι συνελήφθη αλλά και ότι είναι ο εν λόγω άντρας της φωτογραφίας. Αργά το βράδυ η βελγική DeStaandard μετέδιδε ότι ο Λαχράουι είναι ο άνδρας στα αριστερά της φωτογραφίας και ότι ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο. 

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής

Σύμφωνα, πάντως, με τα τελευταία δεδομένα, οι βελγικές αρχές αναζητούν πέντε υπόπτους για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, συμπεριλαμβανομένου και του άνδρα με το καπελάκι. 

Τέσσερις εξ'αυτών πιθανότατα, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, επιβιβάστηκαν σε ένα Audi S4 το οποίο ανήκει σε γνωστό εξτρεμιστή ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές.

Ο πέμπτος είναι ο άνδρας με το καπελάκι που συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο. 

Το Audi, όπως και ένα Renault Clio είχαν εντοπιστεί κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σύμφωνα με τη Sun έφθασαν εκεί μαζί με τους βομβιστές που πήγαν με ταξί. 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον δεύτερο βομβιστή που ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών να τακτοποιήθηκε και να είναι ο Ναζίμ Λαχράουι. 

Ο Λαχράουι στην αρχή θεωρούνταν ότι είναι ο τρομοκράτης στα δεξιά της φωτογραφίας, ωστόσο οι αρχές κατέληξαν ότι είναι ο άνδρας που απεικονίζεται στα αριστερά. 

Στο μέσο της φωτογραφίας απεικονίζεται ο Ιμπραήλ Ελ Μπακράουι. Ο Λαχράουι και ο Μπακράουι φορούσαν στο αριστερό τους χέρι ένα γάντι θέλοντας να κρύψουν τον πυροκροτητή. 

Ο τρίτος τρομοκράτης, ο άνδρας με το καπελάκι αναζητείται από την αστυνομία. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη. 

Ο αδελφός του Ιμπραήμ, Χαλίντ Ελ Μπακράουι είναι ο άνθρωπος που έβαλε τη βόμβα στο σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχει και το σενάριο ο άνδρς με το καπέλο να είναι ο Χαλίντ, τον οποίο οι βελγικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει ως τον βομβιστή του μετρό. Αν ισχύει αυτό το σενάριο ο Χαλίντ πήγε του εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αεροδρόμιο και 79 λεπτά αργότερα πυροδότησε έναν άλλον στο σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ