Εξοργιστικό! Η Τουρκία απέλασε 2 φορές τον τρομοκράτη αλλά Βέλγιο & Ολλανδία δεν τον έκριναν επικίνδυνο

Μια φωτογραφία του Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι, του τρομοκράτη που σκόρπισε τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία.

Η φωτογραφία τραβήχθηκε από την τουρκική αστυνομία τον Ιούνιο του 2015, όταν ο Ελ Μπακράουι είχε συλληφθεί στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που την Τρίτη 22 Μαρτίου μπήκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και ανατινάχθηκε, προκαλώντας τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

  

Μετά την πρώτη σύλληψη του Ελ Μπακράουι, οι τουρκικές Αρχές τον είχαν στείλει πίσω στην Ευρώπη, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ήταν ένα γνωστός εξτρεμιστής που αποτελούσε τρομοκρατική απειλή για τη χώρα στην οποία έμενε, το Βέλγιο.

Ωστόσο, οι Αρχές τόσο της Ολλανδίας όσο και του Βελγίου άφησαν τον τζιχαντιστή να κυκλοφορεί ελεύθερος, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να φυλακιστεί επειδή δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Σήμερα, 24 Μαρτίου, οι τουρκικές Αρχές αποκάλυψαν ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι, μετά την απέλασή του τον Ιούνιο του 2015, είχε επιστρέψει στην Τουρκία για άλλη μια φορά, ωστόσο και πάλι απελάθηκε, για δεύτερη φορά, τον Αύγουστο του 2015.

Την Τρίτη το πρωί ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι και ο αδερφός του Χαλίντ συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και στον σταθμό μετρό Μάλμπεκ της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, κάποιων εκ των οποίων σοβαρά.      

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ