Νέα τροπή στο Βέλγιο: Δεν είναι τελικά στο σκίτσο ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό

Και ενώ το πρωί από το Βέλγιο είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα σκίτσο με τον φερόμενο συνεργάτη του μακελάρη του μετρό, τελικά η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε πως το σκίτσο δεν είναι ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό.

Μάλιστα η εισαγγελία του Βελγίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως καταλαβαίνει την ανάγκη για πληροφόρηση και επιμένει στην ανάγκη να δημοσιεύονται μόνο επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δεν βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών!  

Κυβερνητική κρίση και παραιτήσεις υπουργών 
Νωρίτερα προκλήθηκε κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο όταν ο υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν έγινε δεκτή, αφού  ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ την αρνήθηκε. Λίγο αργότερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Koen Geens υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά ούτε αυτή έγινε δεκτή. 

Οι εξηγήσεις του Koen Geens
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Koen Geens είχε διαψεύσει τον Ερντογάν, που δήλωσε χθες ότι ο τρομοκράτης που απέλασε η Τουρκία αφέθηκε ελεύθερος και δήλωσε ότι δεν υπήρξε απέλαση προς το Βέλγιο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε, επίσης, ότι όταν ο Ελ Μπακράουι «απελάθηκε, πήγε στην Ολλανδία και όχι στο Βέλγιο».

Τι γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz
Πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz και αναδημοσιεύονται από τα βελγικά ΜΜΕ τροφοδοτούν το σενάριο ότι οι Αρχές του Βελγίου, η αστυνομία, η πολιτική εξουσία και η δικαιοσύνη, εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας.

Η Haaretz αναφέρε ότι «οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου είχαν πληροφορίες ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση την Τρίτη. Οι υπηρεσίες ασφαλείας γνώριζαν, με υψηλό βαθμό ακριβείας, ότι οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες στο άμεσο μέλλον και ότι στόχευαν το αεροδρόμιο, καθώς και το μετρό».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ