Συγκλονιστική αποκάλυψη: Οι μακελάρηδες των Βρυξελλών δούλευαν στο αεροδρόμιο - Στόχος τους τα πυρηνικά

Οι τρομοκράτες των Βρυξελλών πιθανότατα σχεδίαζαν την κατασκευή ραδιενεργού βόμβας, αναφέρει σήμερα η Daily Mail, δίνοντας νέες λεπτομέρειες για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από το σχέδιο των τζιχαντιστών για χτύπημα σε πυρηνικό εργοστάσιο του Βελγίου. 

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως πληροφορίες για το πώς οι τζιχαντιστές είχαν καταφέρει να σχεδιάσουν τα πάντα. 

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μετά από αυτήν ότι απαγορεύτηκε η είσοδος σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου σε 11 εργαζομένους, ύστερα από φόβους ότι παρείχαν πληροφόρηση εκ των έσω σε τρομοκράτες. 

Τα αδέλφια, τζιχαντιστές, Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι είχαν βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου, καιρό πριν οι ίδιοι ανατιναχτούν σκορπίζοντας το θάνατο σε αθώους πολίτες στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης.

Τώρα, εικάζεται, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι η κατασκοπευτική αυτή επιχείρηση των δύο αδελφών εντασσόταν στο πλαίσιο προετοιμασίας ενός σχεδίου απαγωγής του επικεφαλής του βελγικού πυρηνικού προγράμματος, προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση σε μια από τις δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. 

Το σχέδιο αυτό εικάζεται ότι άλλαξε μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ και την απαγόρευση εισόδου αρχικά σε 7 εργαζομένους του πυρηνικού εργοστασίου. Τα δύο αδέλφια ένιωσαν τον κλοιό να σφίγγει και ίσως για αυτό αποφάσισαν ένα πιο εύκολο χτύπημα σε στόχους που δεν ήταν τόσο καλά φυλασσόμενοι, όπως το αεροδρόμιο και το μετρό του Βελγίου. 

Αν οι τρομοκράτες είχαν υλοποιήσει το αρχικό τρομακτικό τους σχέδιο, τότε θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Το εργοστάσιο Tihange, βρίσκεται 40 μίλια νοτιοανατολικά των Βρυξελλών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε απόσταση 50 μιλίων από τα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. 

Τα δύο αδέλφια, προσθέτει η Daily Mail, ενδεχομένως να σχεδίαζαν να κλέψουν πυρηνικό υλικό για να φτιάξουν μια ακόμη πιο ισχυρή βόμβα

Πάντως, ο Κλοντ Μονικέ, που ερευνά τις απειλές στον πυρηνικό τομέα της Ευρώπης, είπε στο NBC News, σύμφωνα με τη Daily Mail πως «οι τρομοκράτες, αφελώς, πίστευαν ότι θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν για να εισβάλουν σε εργαστήρια και να αποκτήσουν πυρηνικά υλικά για να φτιάξουν τη δική τους "βρώμικη" βόμβα».

Δούλευαν στο αεροδρόμιο τα αδέλφια βομβιστές 

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως ώρα με την ώρα, πάντως, δείχνουν ότι οι τρομοκράτες των Βρυξελλών χτύπησαν ενός καλά οργανωμένο σχεδίου και σχεδίαζαν την επίθεσή τους εδώ και πολύ καιρό, εξετάζοντας διάφορες εναλλακτικές. 

Ενδεικτικό του σχεδιασμού τους αλλά και του πώς κατάφερναν να αποκτούν πληροφόρηση εκ των έσω είναι το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε ο θείος των αδελφών βομβιστών, Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ Μπακράουι είχαν πιάσει δουλειά ως καθαριστές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. 

Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν για τα κενά ασφαλείας που υπήρχαν αλλά και ερεύνησαν και κατόπιν σχεδίασαν το πώς μπορούν να ξεφεύγουν από τους ελέγχους. 

«Δούλευαν ως καθαριστές στο αεροδρόμιο και ένα εστιατόριο. Δεν τελείωσαν το σχολείο. Καθάριζαν το αεροδρόμιο τους καλοκαιρινούς μήνες» είπε ο θείος των Ελ Μπακράουι στη Daily Mail. Τα δυο αδέλφια ουσιαστικά δούλευαν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. 

Η διοίκηση του αεροδρομίου, πάντως,  δεν επιβεβαιώνει ότι δούλευαν εκεί οι τρομοκράτες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ