Αίθριος καιρός αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες - Σε ποιές περιοχές θα βρέξει

Με ψύχρα και τοπικές βροχές αναμένεται να ''κυλήσει'' το Σαββατοκύριακο. Ανοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση  αναμένουμε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αρχικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα επικρατεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 2  έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 12 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν  από τα βόρεια με ένταση έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θε είναι αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και σταδιακά νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 01 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ