Made in Greece o χαλβάς Αργουδέλη: 100 χρόνια χαλβαδοποιοί, 4 γενιές & νηστίσιμη νοστιμιά

Η οικογένεια Αργουδέλη στα Καμίνια κρατά την παράδοση εδώ και σχεδόν 97 χρόνια με τους εκπληκτικούς της χειροποίητους χαλβάδες.

Οβ της ζυμώνεται με το χέρι, μέσα στο μεγάλο μπασίμι, και μετά μπαίνει σε καλούπια και ταπεράκια για να συσκευαστεί. Ολοι οι χαλβάδες Αργουδέλη ζυμώνονται με αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό και έχουν αυτή την ινώδη, μαστιχωτή υφή. 

Μετά τη Μυτιλήνη, τη Μύκονο, τη Σύρο και την Τήνο, η οικογένεια βρέθηκε στις αρχές του αιώνα στον Πειραιά. Ξεκίνησαν και εκεί  να φτιάχνουν λουκούμια και γλυκά του κουταλιού και το 1919 χτίζεται το εργαστήριο όπου φτιάχνουν χαλβά και ταχίνι.

Σήμερα, η τέταρτη γενιά, η Ροζίνα, ο Βασίλης και η Αναστασία, κρατούν ψηλά την ποιότητα, τόσο μέσω των παραδοσιακών μεθόδων όσο και μέσω της αυστηρής επιλογής των πρώτων υλών, από τα ακριβότερες και καλύτερες καλλιέργειες στον κόσμο. Κοσκινίζεται, πλένεται, μπαίνει σε δεξαμένες με αλατόνερο, αποφλοιώνεται φυσικά, στεγνώνεται, ψήνεται και αλέθεται. Σε κανένα στάδιο της παραγωγής.

Ο χαλβάς της οικογένειας έχει φανατικούς φίλους, που έρχονται απ’ όλη την Αθήνα για να αγοράσουν. Η νέα γενιά πειραματίζεται και με νέες γεύσεις και τεχνικές. Χαλβάς με φυσική μαστίχα Χίου, από ταχίνι ολικής άλεσης, αλλά και χωρίς ζάχαρη, με φυσικά γλυκαντικά, όπως η στέβια.  

Πού βρίσκουμε το χαλβά;
Στο εργαστήριο: Ν. Φραγκούλη 38, Καμίνια.
Στο πρατήριο: Δ. Γούναρη 21-23 (Στοά Πολίτου), Πειραιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ