Βρυξέλλες: Άφησαν ελεύθερο τον δημοσιογράφο Φεϊσάλ Σεφού - Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν ο άνθρωπος με το καπέλο‏

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σεφού δεν ήταν αρκετά. Και για αυτό ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες αφέθηκε ελεύθερος.

Ο άνθρωπος που έως τώρα θεωρούνταν βασικός ύποπτος και του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δολοφονία με τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούσαν για αυτό. Αρχικά υπήρχαν υπόνοιες ότι ο Σεφού είναι ο άνθρωπος με το καπέλο, που εμφανιζόταν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου δίπλα στους βομβιστές αυτοκτονίας.

«Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή», ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στα γεγονότα που είχαν οδηγήσει τις αρχές στον Σεφού ήταν η παρουσία του στο Μάελμπεκ, όταν έγινε η επίθεση στο σταθμό του μετρό εκεί. Αρκετοί παρατήρησαν ότι είχε παράξενη συμπεριφορά μπροστά από την είσοδο του σταθμού, τη στιγμή που οι περισσότεροι ήταν σοκαρισμένοι.

Ο Σεφού, που έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού, ήταν φίλος με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο- που επίσης έγινε τρομοκρατική επίθεση- ενώ είχε σχέσεις και με τους Σαλάχ Αμπντεσλάμ και Μοχάμεντ Αμπρινί. Ολοι τους ζούσαν στο Μόλενμπεκ, την περιοχή όπου έμεναν οι περισσότεροι από τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ