Ολ. Γεροβασίλη: Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές αλλά πρέπει να το σκεφτεί

Την άποψη ότι υπάρχουν βάσεις για ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα χρονοδιαγράμματα «και πάντως πριν το τέλος Απριλίου» εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Όσον αφορά το προσφυγικό η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο για τις 30.000 θέσεις ενώ ειδικά για την Ειδομένη σημείωσε ότι «έχει αρχίσει η εθελοντική απομάκρυνση των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας με ρυθμούς που περιμένουμε να αυξηθούν».

 

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων στην Ελλάδα απάντησε ότι «έτσι κι αλλιώς η χώρα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια διαμονή προσφύγων ο αριθμός των οποίων είχε οριστεί σε 23.000 για τη χώρα μας με προηγούμενη συμφωνία».  

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις αρχές του νομοσχεδίου που θα καταθέσει η κυβέρνηση αύριο για το προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στο κείμενο θα ρυθμίζεται η διαδικασία εξέτασης ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ξεκαθαρίζοντας ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας ως ασφαλούς. Όπως εξήγησε στο νομοσχέδιο θα ορίζονται τα κριτήρια για την αναγνώριση μιας χώρας ως ασφαλούς. Παράλληλα «τηρείται η αρχή της μη επαναπροώθησης» πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη.

Όσον αφορά την τύχη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η θέση μας είναι εκπεφρασμένη για τον κ. Μουζάλα. Η συζήτηση Τσίπρα-Καμμένου είχε αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη σημερινή συζήτηση για τα περαιτέρω».

«Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές, αλλά πρέπει να σκεφτεί αν είναι προς το συμφέρον του λαού η προσφυγή στις κάλπες τώρα» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τις πληροφορίες περί ρελάνς του προέδρου της ΝΔ στο θέμα αυτό. Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πρόσφατα εκλεγμένη και σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα της προσπάθειά της με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή είπε ότι «η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήηση επί της ουσίας χωρίς μικροπολιτικά τεχνάσματα. Ελπίζουμε ότι η στάση της ΝΔ θα είναι η ανάλογη» ενώ για την κόντρα με τον κ. Κουμουτσάκο επέμεινε στην ανάγκη εξηγήσεων από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Το αυτονόητο έπραξα με τη δήλωσή μου και να ζητήσω εξηγήσεις και να απαντήσουν επί της ουσίας. Αν ειχαν λόγο να στραφούν κατά κάποιου θα έπρεπε να ψάξουν για τις διαρροές ή το δημοσίευμα. Αντιθέτως επέλεξαν τη γνωστή ιστορία αγωγών , μυνήσεων. Πολύ σκόνη και καμία ουσιαστική απάντηση. Περιμένουμε σήμερα το βράδυ. Εκτιμώ ότι η αντίδρασή του είναι έλλειψη ψυχραιμίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

 

Σε επόμενη ερώτηση για το θέμα η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Η συζήτηση ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο και τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι πολιτική, δήλωσε η κυρία Όλγα Γεροβασιλη, σχολιάζοντας την κατάθεση μήνυσης και αγωγής σε βάρος της από τον πρώτο, με αφορμή την υπόθεση των δημοσιογράφων, που κατηγορούνται ως εκβιαστές. Απέδωσε δε την ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου σε προσπάθεια να αποφύγει απαντήσεις επί της ουσίας και σε έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του και τον κατηγόρησε οτι προσωποποιεί την υπόθεση. «Δεν έχω προσωπικά μαζι του, οφείλω και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω να ζητήσω εξηγήσεις, είτε υπάρχουν αγωγές είτε όχι» σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ