Μια γενναία γυναίκα: Με κλάματα η Janice Dickinson, το Νο1 supermodel της ιστορίας λέει πως έχει καρκίνο του μαστού‏

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Daily Mail έδωσε η Janice Dickinson, όπου και αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο του μαστού, κάτι που μάλιστα πληροφορήθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες.   
 

Η 61χρονη, πρώην κριτής του America's Next Top Model και το πρώτο supermodel στην ιστορία της μόδας, μπορεί στο παρελθόν να έχει έρθει αντιμέτωπη επίσης με την ανορεξία, την βουλιμία και τον αλκοολισμό αλλά δήλωσε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά φοβάται όμως "όχι για τη ζωή μου, αλλά για το πως θα νιώσουν οι κοντινοί μου", όπως είπε χαρακτηριστικά.   

Η ίδια αποκάλυψε πως είχε πάει στο γιατρό για ένα πρόβλημα στο στομάχι αλλά της ζήτησε να κάνει γενικές εξετάσεις όταν ψηλαφώντας την έπιασε έναν μικρό όγκο στο μέγεθος μπιζελιού στο δεξί της στήθος. "Το πίεσε λίγο και πόνεσα. Τότε είπα μπίνγκο, σίγουρα έχω καρκίνο" λέει η Janice Dickinson. Οι μαστογραφία και η βιοψία στη συνέχεια επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες του γιατρού.    

"Είναι ακόμα πολύ σοκαριστικό. Φοβάμαι πολύ. Αλλά δεν θα το αφήσω να με ρίξει. Δεν θα επιτρέψω στο φόβο να με ορίσει. Θα το ξεπεράσω, θα είμαι μια χαρά" τονίζει στη συνεντευξή της αν και παραδέχεται πως από τότε που το έμαθε ζει μες στο μυαλό της τον απόλυτο εφιάλτη. "Φοβήθηκα για τα δυο παιδιά μου, τον αγαπημένο μου αρραβωνιαστικό Rocky, τον 4χρονο εγγονό μου Aby... Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως θα τρελαθούν" σημειώνει σε άλλο σημείο, δηλώνοντας ωστόσο ευγνώμων για όλους τους που από την πρώτη στιγμή την στηρίζουν με ψυχραιμία και πάρα πολλή αγάπη.  

 Εξομολογείται πως ήταν στα χέρια του αρραβωνιαστικού της Rocky, που είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα, που κατέρρευσε γιατί "στην αγκαλιά του ένιωσα ασφάλεια" αλλά πως σε κάθε περίπτωση δεν αφήσει αυτή τη δυσάρεστη τροπή για την υγεία της να την καταβάλλει και πως θα προσπαθήσει μέσα από όλο αυτό να δώσει δύναμη σε εκατομμύρια γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα.  

"Έπρεπε να φανώ γενναία και δυνατή. Να βρω το κουράγιο που έχω ως δυναμική γυναίκα, αυτό που έχουμε όλες μέσα μας και να σηκώσω το πηγούνι και τους ώμους μου και να το αντιμετωπίσω λεπτό προς λεπτό. Έχω ήδη την φήμη του alpha-female, της δυνατής. 

Έχασα και τους δυο γονείς μου, την μητέρα μου από καρκίνο και τον πατέρα μου απο καρδιακή προσβολή, ήταν πολύ επώδυνο για μένα" λέει η 61χρονη Janice, που μες στα χρόνια εκτός από το μόντελινγκ, έχει ασχοληθεί επίσης με την συγγραφή βιβλίων, την φωτογραφία, έχει υπάρξει ακτιβίστρια για το AIDS κι έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές στην τηλεόραση. Επίσης ανήκει στα θύματα βιασμού του Bill Cosby με τον οποίο έχει δικαστική διαμάχη.     

 "Θα πω την αλήθεια μου. Το κάνω για τις γυναίκες, πραγματικά θέλω αυτή η εμπειρία μου να χρησιμεύσει σε γυναίκες όλων των ηλικιών" διευκρινίζει η ίδια και στέλνει το δικό της μήνυμα: "σας παρακαλώ κάντε συχνά τις εξετάσεις για το στήθος. Κορίτσια άνω των 30, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι εδώ για τις γυναίκες όλου του κόσμου, πρέπει να σας αγαπάτε- μητέρες, κόρες, αδελφές, αυτό πρέπει να το θυμίζετε συνέχεια στον εαυτό σας".   "Όσο για μένα μην ανησυχείτε, αυτό δεν είναι πάρτι οίκτου. Είμαι η Janice Dickinson και θα είμαι εδώ για πολύ, πολύ καιρό, δεν με ξεφορτώνεστε ακόμη" καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ