Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών άνοιξε μετά από 2 εβδομάδες - Μόνο όμως για 3 πτήσεις, η δεύτερη προς Αθήνα!

Με τρεις πτήσεις ξεκίνησε σταδιακά τη λειτουργία του το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβαντεμ, έπειτα από διακοπή σχεδόν δύο εβδομάδων μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου.

Το μεσημέρι, λίγοι επιβάτες είχαν φθάσει για την πρώτη πτήση με προορισμό την Πορτογαλία, που επρόκειτο να απογειωθεί στις 13:40 (τοπική ώρα, 14:40 ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσει μια πτήση για την Αθήνα και μια άλλη για το Τορίνο της Ιταλίας.

Τη Δευτέρα το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, ένα αεροπλάνο πρόκειται να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και άλλα δύο για πόλεις στο Καμερούν, την Γκάμπια και τη Σενεγάλη. Θα χρειαστούν, ωστόσο, ακόμη αρκετοί μήνες για να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό. 

Το αεροδρόμιο έχει προειδοποιήσει τους επιβάτες να φτάνουν τρεις ώρες πριν από την πτήση τους λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και να έρχονται με αυτοκίνητο. Τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο δεν πραγματοποιούνται.

«Αυτή η πολύ περιορισμένη επαναλειτουργία» υπογράμμισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Brussels Airport, Αρνό Φάιστ, «συμβολίζει μια επιστροφή στην ομαλότητα για το αεροδρόμιό μας».

Το αεροδρόμιο έχει ανακοινώσει πως στόχος του είναι να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία πριν από την έναρξη των θερινών διακοπών στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών-Ζάβεντεμ καταστράφηκε στις 22 Μαρτίου από διπλή επίθεση καμικάζι. Μια ώρα αργότερα, ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ