Οι γιατροί του έραψαν το τραυματισμένο χέρι μέσα στην κοιλιά του για να το σώσουν - Φώτο, βίντεο

Για να σώσουν το χέρι του Βραζιλιάνου Carlos Mariotti από τον ακρωτηριασμό οι γιατροί αποφάσισαν να το… επικολλήσουν σε μια «τσέπη» μέσα στην κοιλιά του!

Ο 42χρονος ήταν θύμα τρομακτικού εργατικού ατυχήματος, όταν το μηχάνημα που χειριζόταν ουσιαστικά τον «έγδαρε», αφαιρώντας το δέρμα από το αριστερό του χέρι.

Έτσι βρέθηκε η λύση του εσωτερικού «μάρσιππου» στην κοιλιά του και προκειμένου ο άνδρας να αποφύγει τον ακρωτηριασμό οι γιατροί το «έθαψαν» μέσα στην κοιλιά του και το κάλυψαν με δέρμα.

Το χέρι θα παραμείνει στην κοιλιά του Carlos για έξι εβδομάδες.

«Ο κ. Marriott υπέστη έναν τραυματισμό που του άφησε πολύ λίγο δέρμα στην παλάμη και το πάνω μέρος του χεριού, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι οι τένοντες και τα οστά», εξήγησε ο ορθοπαιδικός Boris Brandao που έκανε την επέμβαση.

«Το τραύμα ήταν πολύ μεγάλο και το μόνο μέρος στο οποίο μπορούσαμε να βάλουμε όλο το χέρι ήταν η κοιλιά. Χωρίς τη διαδικασία αυτή υπήρχε μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης με αποτέλεσμα οι ιστοί και οι μύες να σαπίσουν», πρόσθεσε.

Ο Mariotti παραμένει στο νοσοκομείο και αναγνωρίζει πως υπήρξε πολύ τυχερός: «Με φορτίζει πολύ ακόμα και να σκέφτομαι το ατύχημα, αλλά μόνο όταν οι γιατροί μου είπαν πως κινδύνευα να χάσω το χέρι μου συνειδητοποίησα τη σοβαρότητά του», λέει, «όταν συνήλθα από την επέμβαση, δεν ήξερα αν είχα ακόμα χέρι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου είπαν πως το είχαν κολλήσει μέσα μου».

 

Επίδεσμοι γύρω από τη μέση του κρατούν το χέρι σταθερό αν και οι γιατροί του έχουν πει να επιχειρεί απαλές κινήσεις. «Είναι πολύ παράξενο να προσπαθώ να κουνήσω τα δάχτυλά μου μέσα στο σώμα μου, είναι ανατριχιαστικό να βλέπω την κοιλιά μου να κουνιέται καθώς στρίβω το χέρι μου», περιέγραψε ο Mariotti.
Στο ατύχημα ο 42χρονος έχασε δύο δάχτυλα αλλά δηλώνει ευγνώμων γιατί τουλάχιστον θα μπορεί ακόμα να κρατά μαχαιροπίρουνο, να ντύνεται μόνος του και να οδηγεί.

«Ήταν σαν να έβλεπα μια ταινία να παίζεται μπροστά μου, είδα το μηχάνημα να τραβά και να καταπίνει το χέρι μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε για τη στιγμή του ατυχήματος.

 

Καθώς οι συνάδελφοί του δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στις κραυγές του, ο Carlos απελπισμένος ανέλαβε δράση μόνος του, στρίβοντας ο ίδιος το χέρι του για να γλιτώσει από το μηχάνημα. Μόλις έφτασαν οι υπόλοιποι, δευτερόλεπτα μετά, τύλιξαν το χέρι του σε επιδέσμους μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην φαινομενικά παράδοξη λύση.

«Για να κρατήσουμε ζωντανό το τραυματισμένο χέρι, ανοίξαμε την κοιλιά του, αφαιρέσαμε το δέρμα και βάλαμε το χέρι στο χώρο που δημιουργήθηκε για να το προστατεύσουμε. Εκεί θα μείνει για 42 ημέρες για να αναπτύξει νέο ιστό και μύες ώστε να μπορεί να δεχθεί μόσχευμα δέρματος», εξήγησε ο Δρ Brandao.

Προειδοποίησε παράλληλα πως ο ασθενής δεν θα ανακτήσει πλήρως τη λειτουργία του χεριού του. «Αλλά το χέρι του θα είναι λειτουργικό και τουλάχιστον θα είναι καλύτερα απ’ ό,τι αν είχε γίνει ακρωτηριασμός», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ