Μήνυμα στήριξης από Ολάντ: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα - Αυτό που αντιμετωπίζει μας αφορά όλους

Εκτενέστατη, δισέλιδη συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος και στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Ολάντ δήλωσε: «Πρέπει κατ' αρχήν να στηρίξουμε την Ελλάδα, την οποία δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει μας αφορά όλους. Επιπλέον η Γαλλία και η Γερμανία θα αποστείλουν ο καθένας από 300 δικαστές και νομικούς που ειδικεύονται στο δίκαιο ασύλου. Με αυτόν τρόπο θα μπορούμε να διευθετούμε επί τόπου τις διάφορες περιπτώσεις και θα υλοποιείται η συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία».

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τη Γερμανία να αφιερώσει πόρους στις ένοπλες δυνάμεις της και να επέμβει εκτός Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να στηρίζεται  στους συμμάχους για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής.

Ο Ολάντ ευχαρίστησε το Βερολίνο για τη στρατιωτική του υποστήριξη στο Μαλί, όπου γερμανικές δυνάμεις ενισχύουν την ειρηνευτική αποστολή των κυανοκράνων του ΟΗΕ και, στη Συρία.

«Οι δύο χώρες μας πρέπει να συμφωνήσουν σε μια δημοσιονομική προσπάθεια για την Αμυνα. Και επίσης να αναλάβουν δράση εκτός Ευρώπης. Ας μην στηριζόμαστε σε άλλη δύναμη, ακόμη και φιλική να είναι αυτή, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ολάντ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ