Διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ ο Σταμάτης Μαλέλης: Το αιχμηρό κείμενο - απάντηση στο πειθαρχικό


«Μετά τη διαγραφή μου από το Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζεύω και τα πράγματά μου για το... ξερονήσι» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτης Μαλέλης μετά την ενημέρωση για την απόφαση του Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσωρινής διαγραφής του - 18 μήνες - από μέλος της Ένωσης. 

Ενώ με tweet του αργότερα συμπλήρωσε «Προς καθεστωτικούς του Π.Σ της ΕΣΗΕΑ που με διέγραψαν για πολιτικούς λόγους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» Νωρίτερα σε κείμενο του είχε γράψει τα εξής για το θέμα: 

«Από ότι μαθαίνω το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και για καθαρά πολιτικούς λόγους, να με διαγράψει προσωρινά απο το σωματείο μας. Ο λόγος ότι ο ΣΚΑΙ στον οποίο είμαι διευθυντής ειδήσεων πήρε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου. 

Θεωρώ την απόφαση της πλειοψηφίας: 

– Αντιδημοκρατική που μοναδικό στόχο έχει το χτύπημα της ελευθεροτυπίας 
– Επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε καθεστωτικές λογικές ποινικοποιώντας την αντίθετη άποψη. 
– Μεροληπτική γιατί δεν εκλήθη κανείς που υπερασπιζόταν το ΟΧΙ, ακόμη και απο αυτούς που κατηγορούσαν συναδέλφους τους σαν γερμανοτσολιάδες. 
– Αυταρχική αφού κάνοντας επίδειξη δύναμης στέλνει μηνύματα στους δημοσιογράφους 
– Διχαστική αφού δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα των δημοσιογράφων σε μία περίοδο που κινδυνεύουν άμεσα τα δικαιώματα τους.
– Εμπαθής και κατευθυνόμενη αφού είναι γνωστές οι απόψεις μου που ενοχλούν την στρατευμένη πλειοψηφία του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού.

Είναι σαφές ότι χωρίς ταλαντεύσεις θα συνεχίσω τον αγώνα μου για πλουραλιστική ενημέρωση και θα πολεμήσω τους επίδοξους μιμητές του Ερντογάν . Eπισης θα συνεχίσω την αποκάλυψη όλων αυτών των κύκλων που πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη ζωή . Οσοι νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με μεθόδους άλλων εποχών πλανώνται πλάνην οικτράν».
Σταμάτης Μαλέλης 

Οι ποινές της ΕΣΗΕΑ

Αθώος κρίθηκε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Γιάννης Πρετεντέρης, ενώ οι πιο βαριές πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν στους συναδέλφους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, στον Άρη Πορτοσάλτε επιβλήθηκε διαγραφή από την Ένωση για ένα χρόνο, στον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη, διαγραφή 18 μηνών, στον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, διαγραφή 6 μηνών, ενώ η περίπτωση του Δημήτρη Οικονόμου κρίθηκε «μη ελεγκτέα λόγω αμφιβολιών».

Στους Όλγα τρέμη, Μαρία Σαράφογλου, Μαρία Χούκλη και Μανώλη Καψή επιβλήθηκε επίπληξη με ανάρτηση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ