Οριστικό: Στις 16 Απριλίου ο Πάπας Φραγκίσκος στην Λέσβο - Όλες οι λεπτομέρειες

Είναι πλέον επίσημο. Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πρόσφυγες και να κάνει με την επίσκεψή του γνωστή σε όλο τον κόσμο την προσφυγική κρίση.
 

Ο Πάπας έχει μιλήσει πολλές φορές για το προσφυγικό και την ανάγκη στήριξης αυτών των ανθρώπων. Εχει ζητήσει επίσης από την Καθολική Εκκλησία να φιλοξενήσει με όποιον τρόπο μπορεί οικογένειες προσφύγων. Το πρώτο ταξίδι αυτού του είδους που έκανε ήταν στην Λαμπεντούζα το 2013 που όπως και η Λέσβος έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πάπας αναγνωρίζει ότι πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Πρόσθεσε ότι: «Όπως επισκέφθηκε την Λαμπεντούζα που ήταν το επίκεντρο της τότε προσφυγικής κρίσης στην Μεσόγειο, έτσι τώρα που υπάρχει αυτή η δύσκολη και δραματική κατάσταση στο Αιγαίο, θέλει με την φυσική του παρουσία να δείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα».

Το Βατικανό ανακοίνωσε επίσης ότι οι λεπτομέρειες του ταξιδιού είναι ακόμα υπο επεξεργασία. Διεκρίνησαν όμως ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί του πρόσφυγες μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ