Vintage Story: Πολύ σπάνια διαφημιστική αφίσα του 1911 ανακάλυψε ζευγάρι στις αποθήκες του σπιτιού

Μια σπάνια αφίσα που διαφήμιζε τον Τιτανικό βρήκε ένα ζευγάρι καθώς ανακαίνιζε το σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει καν την ύπαρξή της.

Η λιθογραφική εκτύπωση είναι μία από τις τρεις αγγελίες που δημιουργήθηκαν το 1911 για τη White Star Line και προωθούσε ταξίδια με τον Τιτανικό. Οι αφίσες αποσύρθηκαν όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912 με αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερες από 1.500 ζωές και έτσι δεν έχουν σωθεί πολλές από αυτές.

 

Το ζευγάρι, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, γκρέμισε έναν τοίχο πρόχειρα κατασκευασμένο που είχε στο σπίτι το οποίο είχε αγοράσει στην Ουαλία και βρήκαν σε μια κοιλότητα έναν πίνακα. Όταν την έβγαλαν από εκεί εντόπισαν και την αφίσα κρυμμένη στο ίδιο σημείο.

Η πολύχρωμη αγγελία που είχε δημιουργήσει ο διάσημος καλλιτέχνης Montague Birrell Black απεικονίζει τον ογκώδη Τιτανικό να στέκεται δίπλα σε μικρά ιστιοφόρα για να φανεί το μέγεθός του και η διαφορά που έχει από αυτά. Η αφίσα, αξίας 3.000 λιρών, θα βγει σε δημοπρασία στις 23 Απριλίου.

 

Εκτός από αυτήν υπάρχει επίσης ακόμη μια αφίσα φτιαγμένη από τον Black που δείχνει τον Τιτανικό και το πλοίο «Olympic» να πλέουν στο ηλιοβασίλεμα. Αυτή είναι εξίσου σπάνια αλλά σε καλύτερη κατάσταση και η αξία της έχει εκτιμηθεί στις 12.000 λίρες. Η τρίτη αφίσα με τα δύο πλοία του James Scrimgeour Mann θα πουληθεί στην ίδια δημοπρασία και το κόστος της, σύμφωνα με την Daily Mail είναι στις 4.000 λίρες.


Ο Andrew Aldridge από τον οίκο δημοπρασιών που πουλάει τις αφίσες δήλωσε «Αυτές οι τρεις λιθογραφικές εκτυπώσεις αποτελούν το σύνολο των τριών διαφημιστικών αφισών για τον Τιτανικό και το Olympic που δημιουργήθηκαν για τη White Star Line περίπου το 1911.

 

Είναι πολύ σπάνιες σήμερα, επειδή είναι προφανώς πάνω από 100 ετών, αλλά και επειδή είχαν καταστραφεί και εξαφανιστεί μετά το ναυάγιο του Τιτανικού» και πρόσθεσε ότι το ζευγάρι την βρήκε εντελώς τυχαία στο σπίτι που είχε αγοράσει. Μπορεί να είναι ξεφτισμένη και όχι στην καλύτερη κατάσταση αλλά σίγουρα αποτελεί έναν «θησαυρό» που δεν βρίσκει εύκολα κανείς σε έναν πρόχειρα φτιαγμένο τοίχο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ