Soros: Οι αιτούντες άσυλο είναι απελπισμένοι - Σε θανάσιμο κίνδυνο η ΕΕ λόγω προσφυγικού

H Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο να καταρρεύσει, αν δεν συμφωνήσει σε μια τεράστια ένεση μετρητού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Αυτό δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος George Soros σε έκθεση που συνέταξε για λογαριασμό του New York Review of Books.

«Οι αιτούντες ασύλου είναι απελπισμένοι. Στους νόμιμους πρόσφυγες πρέπει να προσφερθεί μια εύλογη ευκαιρία να φτάσουν στους προορισμούς τους στην Ευρώπη», ανέφερε ο Soros και πρόσθεσε: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δεχθούν την ιδέα πως η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης θα απαιτήσει μια αύξηση στη χρηματοδότηση, αντί να μαζεύουν όπως όπως ανεπαρκή κεφάλαια κάθε χρόνο. Η δαπάνη ενός μεγάλου ποσού στην αρχή θα επιτρέψει στην ΕΕ να απαντήσει πιο αποτελεσματικά σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε πως μια ανθρωπιστική καταστροφή ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Soros, ο αριθμός που μπορεί να απορροφήσει η Ευρώπη κάθε χρόνο είναι μεταξύ 300.000 και 500.000. Eν τω μεταξύ, εκτίμησε πως θα χρειαστεί μια χρηματοδότηση ύψους 30 δισ. ευρώ το χρόνο, υπογραμμίζοντας πως μια αποτυχία της ΕΕ να προσφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια, στο τέλος θα της κοστίσει πολύ περισσότερα, καθώς και ότι υπάρχει σοβαρή απειλή η προσφυγική κρίση να προκαλέσει μια κατάρρευση στη ζώνη ελεύθερης διέλευσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ