Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ψηλά τακούνια: Πώς οι καλύτεροι φίλοι κάθε γυναίκας φθείρουν τα πόδια αλλά και τα... νύχια μας

Τα ψηλά τακούνια έχουν ενοχοποιηθεί για μια σειρά προβλημάτων στα πόδια και όχι μόνο.
 

Στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών (AAOS) δείχνουν πως ένας στους έξι ενήλικες αντιμετωπίζει προβλήματα στα πόδια του εξαιτίας των ακατάλληλων παπουτσιών.

Οι γυναίκες μάλιστα έχουν εννεαπλάσιες πιθανότητες απ’ ό,τι οι άντρες να υποφέρουν εξαιτίας των παπουτσιών τους, με τις οκτώ στις δέκα να παραδέχονται ότι τα παπούτσια τους τις πονάνε.

Μελέτες έχουν συσχετίσει τα ψηλά τακούνια με πόνους στη φτέρνα και τους αστραγάλους, οι οποίοι ταλαιπωρούν σχεδόν έξι στις δέκα γυναίκες.

Μπορούν επίσης να αλλάξουν το σχήμα των μυών και των τενόντων στις γάμπες, προκαλώντας τους βράχυνση η οποία φτάνει κάποια στιγμή στο σημείο να καθιστά αδύνατο το περπάτημα με ίσια παπούτσια ή δίχως παπούτσια.

Άλλη έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες που χορεύουν με ψηλοτάκουνα παπούτσια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πελματιαίας απονευρωσίτιδας, μιας εξαιρετικά επώδυνης φλεγμονής στο πέλμα.

Άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει τα ψηλοτάκουνα με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, η οποία οφείλεται στις πιέσεις που ασκούνται στο εσωτερικό τμήμα της αρθρώσεως του γόνατος, ενώ

Τα ψηλά τακούνια αλλάζουν επίσης τη στάση του σώματος, ασκώντας έξτρα πιέσεις στην μέση.

Πώς επηρεάζουν τα νύχια
Εκτός από τα πόδια όμως, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δημιουργούν πρόβλημα και στα νύχια, καθώς αποτελούν μία από τις συνηθέστερες αιτίες είσφρυσης των νυχιών.

Η είσφρυση είναι η ανάπτυξη του νυχιού μέσα στο «κρέας» και εκδηλώνεται όταν κυρίως τα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών πιέζονται προς τα εμπρός. Η κατάσταση αυτή συνήθως προκαλεί μόνο πόνο, συχνά όμως το νύχι μολύνεται και αν δεν υπάρξει έγκαιρη θεραπεία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην αφαίρεση ολόκληρου του νυχιού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούν στα νύχια τα πολύ μυτερά και στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια, που συνδυάζονται με στενά καλσόν.

Το κόψιμο των νυχιών σε ευθεία γραμμή, και όχι με στρογγυλεμένες άκρες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εισφρύσεως των νυχιών.
Όταν τα νύχια ήδη έχουν αρχίσει να εισφρύουν, το μούλιασμα των ποδιών σε χλιαρό νερό με σαπούνι, το προσεκτικό στέγνωμα και η εφαρμογή ενός ήπιου αντισηπτικού μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ