Δωρεάν βιβλίο με το eirinika: Κερδίστε το μοναδικό "Η μεγάλη παλίρροια" των Cilla & Rolf Börjlind

Διεκδικήστε δύο αντίτυπα του βιβλίου "Η μεγάλη παλίρροια" των Cilla & Rolf Börjlind, προσφορά των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Για να πάρετε μέρος στείλτε mail με τα πλήρη στοιχεία σας και την ένδειξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση eirinika.contest@gmail.com.

 

Ένα συγκλονιστικό, κινηματογραφικό, αστυνομικό μυθιστόρημα, με εξαιρετική πλοκή και αναπάντεχες ανατροπές, από το βασιλιά και τη βασίλισσα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας. 

 

Πανσέληνος και στο σουηδικό νησί Νόρντκοστερ η μεγάλη παλίρροια ετοιμάζεται να καλύψει την ακτή. Τρεις άνθρωποι σκάβουν έναν λάκκο στην άμμο ενώ τους παρακολουθεί κρυμμένο ένα αγόρι.

 

Η περιέργειά του θα μετατραπεί σε τρόμο όταν διακρίνει και μία τέταρτη φιγούρα – την έγκυο γυναίκα για την οποία προορίζεται ο λάκκος. Θαμμένη στην άμμο μέχρι τον λαιμό, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει, η γυναίκα νιώθει το μωρό στην κοιλιά της να κλοτσάει...

 

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η νεαρή Ολίβια Ρένινγκ ολοκληρώνει την αστυνομική της εκπαίδευση και η μόνη εργασία που της απομένει είναι να ερευνήσει μια άλυτη υπόθεση.

 

Επιλέγει τη δολοφονία στο Νόρντκοστερ και σύντομα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μιλήσει με τον Τομ Στίλτον, τον αστυνόμο που δεν κατάφερε να εξιχνιάσει τότε το έγκλημα. Αλλά ο Τομ έχει εξαφανιστεί και η Ολίβια αποφασίζει να τον αναζητήσει, την ώρα που μια συμμορία ξεκινάει άγριες επιθέσεις σε άστεγους της Στοκχόλμης...

 

Ένα επιβλητικό θρίλερ από δύο συγγραφείς που είναι βετεράνοι της αστυνομικής λογοτεχνίας, όπως αποδεικνύει περίτρανα η δαιδαλώδης πλοκή με πολλούς χαρακτήρες και ο έξυπνος τρόπος που εξελίσσεται η αφήγηση χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος ασυνέχειας στην εξέλιξη της ιστορίας, ικανοποιώντας πλήρως τον αναγνώστη. 

 

Οι συγγραφείς 

Η Cilla και ο Rolf Börjlind, ζευγάρι στη ζωή, είναι οι πλέον αναγνωρισμένοι σεναριογράφοι αστυνομικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στη Σουηδία και ιδιαίτερα επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο. Τα βιβλία τους περιέχουν χαρισματικούς χαρακτήρες και οι ιστορίες τους περιγράφουν τη σύγχρονη Σουηδία με όλες τις κοινωνικές της ανισότητες και συγκρούσεις. 

 

Η μακρόχρονη εμπειρία τους στη συγγραφή σεναρίων είναι εμφανής και στα βιβλία τους, που χαρακτηρίζονται από γρήγορο ρυθμό, ένταση, εκπληκτικές ανατροπές, παράλληλες ιστορίες που πλέκονται αναπάντεχα μεταξύ τους, πάθη, παλιές έχθρες, κρυμμένα μίση, σουρεαλιστικό χιούμορ και μια συνεχή αναζήτηση κοινωνικής δικαιοσύνης. 

 

Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική τους συνεργασία ήταν με τον Arne Dahl για το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς με τις περιπέτειες της Ομάδας 'Άλφα. Η Μεγάλη Παλίρροια αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς, τη νεαρή Ολίβια Ρένινγκ και τον αρχιεπιθεωρητή Τοµ Στίλτον, και κυκλοφορεί σε 26 χώρες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ