Έκτακτο ΚΥΣΕΑ τώρα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μετά τις τουρκικές προκλήσεις‏

Μετά το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων, τις τελευταίες μέρες, πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά που... ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να βάλει τα χακί του και να "διατάξει" άσκηση σε Οινούσσες και Ειδομένη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής (15.04.2016) το ΚΥΣΕΑ. Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, όπου εξαιτίας (εν πολλοίς) της παρουσίας του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι έχουν εντείνει τις παραβιάσεις, κάνοντας επίδειξη δύναμης! Θα συζητηθεί επίσης το προσφυγικό.

Αλλά δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών και οι αναχαιτίσεις τους από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας όταν την Πέμπτη έστρεψαν τα όπλα τους κατά Ελλήνων λιμενικών έξω από τις Οινούσσες!

Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα κατά Ελλήνων λιμενικών
Όλα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, όπου τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι κάνουν μπαράζ παραβιάσεων. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα!

Το περιστατικό, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, σημειώθηκε ανοιχτά από τις Οινούσσες σύμφωνα με το alithia.gr την Πέμπτη (13.04.2016), μια μέρα που "σημαδεύτηκε" από νέες παραβιάσεις των Τούρκων, την άσκηση που "διέταξε" ο Πάνος Καμμένος (και μάλιστα ντυμένος με... στολή παραλλαγής από το γραφείο του στο ΥΕΘΑ) και την παρουσία του υπουργού Άμυνας και της ηγεσίας του Στρατού στις Οινούσσες.

Τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού το πλησίασε και ζήτησε από το τουρκικό πλήρωμα να αποχωρήσει, η απάντηση ήταν μια ευθεία απειλή: οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα του σκάφους τους κατά του περιπολικού του ελληνικού λιμενικού!

Όλα αυτά ενώ μετά την τέταρτη συνεχόμενη μέρα τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το νησί, στις Οινούσσες βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία. Την Πέμπτη, δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών κατά μέσο από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ