Θεοδωράκης: Να σταματήσει η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται ως κατακτητής

«Η Δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια, καταλογισμό ατομικής ευθύνης και ποινές. Αυτή είναι η έμπρακτη αυτοκριτική που ζητάμε από τα κόμματα που κυβέρνησαν», τόνισε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι πρωτοβουλίες του είναι προσχηματικές και έχουν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση που προσλαμβάνει εκδότες και διαχειριστές περιθωριακών ΜΜΕ κατηγορώντας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν φτάσει στο σημείο να ταυτίζονται και να ενισχύουν σάιτ εθνικιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.

 

«Πόσο χαμηλά θα πέσετε για μια καρέκλα» είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δυσανασχετούσαν με τις αποκαλύψεις του Ποταμιού.

 

Ο Επικεφαλής του Κινήματος αναφέρθηκε στα δάνεια που έχουν πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητώντας να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια στα ακριβή ποσά λέγοντας: «Πόσα είναι τα δάνεια των κομμάτων; Τώρα κάποιοι τα ανεβάζουν σε 400 εκατομμύρια.

Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος το 2013 μιλούσε για οφειλές 272,5 εκατομμυρίων όλων των κομμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα και έλεγε ότι το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούσε 8,3 εκατομμύρια σε δάνεια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται λοιπόν. Και προ κρίσης και μετά κρίσης. Το 2014 κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα σας πήρε δάνειο 1,5 εκατομμύριο από την Εθνική Τράπεζα. Δεν είναι πολλά σε σύγκριση με τα δεκάδες εκατομμύρια των παλαιών κομμάτων εξουσίας αλλά δεν είναι και λίγα σε μια εποχή που ο δανεισμός έχει κλείσει για επιχειρήσεις και ιδιώτες».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε τα ακριβή ποσά που έχει δαπανήσει το Ποτάμι στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχει λάβει μέρος και κάλεσε και τα άλλα κόμματα να δημοσιοποιηθούν αντίστοιχα τις εκλογικές τους δαπάνες.

 

Μιλώντας για τα δάνεια των ΜΜΕ αναρωτήθηκε πόσα είναι σήμερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ: «Μία έρευνα εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκατομμύρια και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης πλήρης και λεπτομερής φάκελος με τις δανειακές υποχρεώσεις ομίλων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

 

Πού είναι αυτός ο φάκελος; Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα και όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού από όπου θα ανασύρεται επιλεκτικά ότι χρειάζεστε για να χτυπήσετε κάποιον αντίπαλο της Κυβέρνησης. Πρέπει να δούμε όλα τα στοιχεία, ποιοι πήραν δάνεια και με ποιους όρους τα πήραν. Ποια στελέχη και μέτοχοι ΜΜΕ έχουν πλουτίσει ενώ τα Μέσα τους έχουν χρεοκοπήσει;».

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα ζήτησε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών ρωτώντας τα στελέχη της Κυβέρνησης: «Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ ;

 

Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία μέσα σε αυτή την κρίση που κόβονται συντάξεις;» ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Eδώ στην Ελλάδα έχουμε και τα κομματικά Μέσα. Όχι τα επίσημα αλλά τις εφημερίδες και τα σάιτ που ζουν από την εύνοια του κράτους. Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Λαζόπουλοι και Βαξεβάνηδες για να αναφερθώ μόνο στις δύο άκρες του λαϊκισμού της χώρας. Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς;».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε και στις αποκαλύψεις των Panama Papers λέγοντας: «Σύμφωνα με τον παγκόσμιο χάρτη που έχει διαρρεύσει η Ελλάδα έχει 223 εταιρείες και 64 ιδιώτες. Ποιοι είναι και ποιοι συνδέονται με την πολιτική; Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν Έλληνες. Να δούμε ποιοι εμπλέκονται και να πάψουν οι ψίθυροι και οι φημολογίες».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ