Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος

Ο κ.Τροχόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή 15/4 από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ, την οποία το ΔΣ του οργανισμού έκανε δεκτή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Ιωάννης Τροχόπουλος δήλωσε «Η εμπειρία ήταν μεγάλη», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που πρέπει να προχωρήσει. Ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τους λόγους της παραίτησής του.

 

Με ένα κείμενο του το Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε ενημέρωσε ότι «Αποδέχτηκε την παραίτησή του Ιωάννη Τροχόπουλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ και από μέλος του Δ.Σ του» και καταλήγει «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τροχόπουλο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη διάρκεια της ανάπτυξης του έργου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά σχέδιά του».

 

Ο άνθρωπος πίσω από το βραβείο Bill Gates

Ανέλαβε τη διεύθυνση του ΚΠΙΣΝ την 1η Ιουνίου 2012 και είναι ο άνθρωπος που το 2010 οδήγησε τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας, από έναν χώρο πολιτισμού της περιφερειας στην πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση με αποκορύφωμα την απονομή του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» του Ιδρύματος Bill&Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, κέρδισε 1 εκατ. δολάρια στον διεθνή διαγωνισμό τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμα βραβεύοντας πρότυπα εκπαιδευτικών και πληροφορικών συστημάτων από ολόκληρο τον κόσμο. 

 

Το 2011, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα«Σταύρος Νιάρχος», δημιούργησε και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρωτότυπο πανελλήνιο πρόγραμμα με τίτλο «Future Library». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας σχετικά με την κατάσταση και τις ανάγκες των δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών της Ελλάδας.

 

Η παραίτηση του Ιωάννη Τροχόπουλου έρχεται σχεδόν δύο μήνες πριν από την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ