Περίπατος βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας για τις 23/4: Αφετηρία η Εθνική Βιβλιοθήκη

Στις 23 Απριλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Τι θα λέγατε, λοιπόν, για μια ωραία, σαββατιάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, για έναν πρωτότυπο «Περίπατο Βιβλίου» σε γνωστά αλλά και άγνωστα σημεία που δεν έχετε συχνά την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά;

Είναι μια ευκαιρία, ελπίζουμε όχι συγκυριακή, να στρέψουμε την προσοχή μας στη διαχρονική αξία του βιβλίου και οι εκδηλώσεις που οργανώνουν οι ελληνικοί φορείς έχουν ανάλογους στόχους: την προώθηση της ανάγνωσης προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες.

Ολοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Ετσι λοιπόν αυτό το Σάββατο οργανώνεται (Ενωση Ελληνικού Βιβλίου, Εταιρεία Συγγραφέων, Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου) η μεγάλη βόλτα που θα ξεκινά από την Εθνική Βιβλιοθήκη στην οδό Πανεπιστημίου, θα περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, συνολικά 22 σημεία του κέντρου της πόλης.

Ετσι οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO, είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23/4/1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σέξπιρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία Συγγραφέων οργανώνει εκδήλωση για τους δύο κορυφαίους λογοτέχνες, αύριο Πέμπτη (20.00) στον πολυχώρο Athens (Αιόλου 77).

Για τον Σέξπιρ θα μιλήσει ο συγγραφέας και κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος και θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κώστας Καστανάς και Μαρία Σκούντζου. Για τον Θερβάντες θα μιλήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Φίλιππος Δρακονταειδής και θα διαβάσει η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου.
• Πληροφορίες: www.greekbookday.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ