Σκωτσέζικο ντους από τον Σόιμπλε: Ένα Grexit θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει - Είμαι αισιόδοξος όμως...

«Μία εξωτερική υποτίμηση (σ.σ.: που σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ), θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με τόσα μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο foreXlive!

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος για μία συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές της αλλά συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι αυτή είναι εφικτή.

«Μπορούμε να την επιτύχουμε», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι αυτή τη φορά τόσο δραματική, όσο πέρυσι, πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Την ίδια, ώρα, ωστόσο, το πρακτορείο Reuters εμφανίζει άλλες δηλώσεις του Σόιμπλε σε εντελώς διαφορετικό ύφος και κλίμα!

«Πιστεύω ότι η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας φέτος δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, έχουμε σημειώσει πρόοδο», υποστήριξε. Ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως οι Ελληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, προκειμένου να εργαστούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Και έκλεισε με μια φράση που μάλλον ακούγεται ειρωνική: «Οι Ελληνες θα βιώσουν τώρα πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ