90 χρόνια ΠΑΟΚ: Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση με άρωμα... Βορρά

Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οικογένεια του ΠΑΟΚ γιόρτασε τη συμπλήρωση 90 ετών ζωής του συλλόγου.

Τίμησε το παρελθόν, το παρόν και ζει για το μέλλον, να φτάσει ψηλά, να βρίσκεται πάντα στην κορυφή... Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η «ασπρόμαυρη οικογένεια» πήρε μέρος στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια ιστορίας του ΠΑΟΚ. Φυσικά ξεχώρισε η παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ήταν και οικοδεσπότης της λαμπερής βραδιάς.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά τίμησε τους πάντες... Το ένδοξο παρελθόν. Ανθρώπους που μάτωσαν με τη φανέλα, που πανηγύρισαν κούπες και τίτλους. Ομως κανείς δεν ξέχασε και αυτούς που «έφυγαν» νωρίς. Η στιγμή της... εκκωφαντικής σιγής ήταν η στιγμή της βραδιάς. Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν αυτή του Γιώργου Κούδα, του ζωντανού θρύλου του «Δικεφάλου»: «Το '26 γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ, το '46 εγώ. Ο ΠΑΟΚ κλείνει 90 χρόνια και εγώ 70, εκ των οποίων τα 58 τα πέρασα στον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ολόκληρη ζωή για μένα. Είχα την ευτυχία να μεγαλώσω σε μεγάλους παίχτες, που μου μετάγγισαν το DNA του ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε σε ένα βίντεο πέντε ωρών και κάτι τη γιορτή του «δικέφαλου»:

Ομως και ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ: «Η ζωή μου είναι μόνο ΠΑΟΚ από μικρό παιδί. Να δουν οι επόμενες γενιές καλύτερες ημέρες από αυτές που έχουμε δει εμείς. Να δώσει χαρά η ομάδα στον κόσμο. Η μεγαλύτερη χαρά που πήρα ήταν όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο ως προπονητής, με άγγιξε πολύ περισσότερο».

Mε ανάρτησή του στο Facebook, ο Θόδωρος Ζαγοράκης έδωσε τις ευχές του για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ. Λίγο πριν παραστεί στη χθεσινή εκδήλωση έγραψε μεταξύ άλλων: «Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! Μια ομάδα-συνώνυμο του κόσμου της, της πίστης, της φλόγας, της αφοσίωσης και της υπερηφάνειας, συμπληρώνει σήμερα 90 χρόνια ζωής... Εύχομαι ολόψυχα, πολύ σύντομα, ο Δικέφαλος να κατακτήσει την κορυφή. Να βρεθεί εκεί όπου πραγματικά του αξίζει να βρίσκεται...».

Οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Πάμπλο Γκαρσία, Λίνο αλλά και άλλοι της φουρνιάς του 2010 βρέθηκαν ξανά μαζί και είχαν την ευκαιρία να τα πουν με τους τότε συμπαίχτες τους και νυν προπονητές του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο Φρανκ Αρνεσεν μπορεί να έχει λύσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, παρ' όλα αυτά προσκλήθηκε στη χθεσινή εκδήλωση και έδωσε το «παρών». «Είμαι εδώ για να κανονίσω κάποια πράγματα, έχω ακόμα ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει και χαίρομαι που με κάλεσε και είμαι εδώ» δήλωσε ο Δανός.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη αθλητική δύναμη στην πόλη σήμερα. Σαν αθλητική ιδεολογία ανήκει σε όλον τον κόσμο. Οπως οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, έχει ιδιοκτήτη. Ο Ιβάν Σαββίδης κάνει πολλά πράγματα, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ».

Ομως δεν έλειψαν οι... γκέλες. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ξέχασαν να βάλουν στις προσκλήσεις το όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενός ποδοσφαιριστή που είναι βγαλμένος από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, τρίτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 112 γκολ και δεύτερου σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 14. Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής εορτασμού των 90 χρόνων προσπάθησαν να διορθώσουν το λάθος τους αργά χθες το βράδυ, αλλά η πικρία στον διεθνή επιθετικό έμεινε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ