Made in Greece η MONOspace: «Καραβάνι» με 17 Έλληνες σχεδιαστές στις γειτονιές του Λονδίνου

To MONOspace επιστρέφει στο Λονδίνο για το τέταρτο στη σειρά pop up store και αυτή την φορά ανοίγει στην γειτονιά του Angel (βόρειο Λονδίνο) παρουσιάζοντας ένα concept εμπνευσμένο από τις Ελληνικές αμμουδιές.

 

Το φως, η άμμος και τα βότσαλα, το λευκό και το μπλε χρώμα των Κυκλάδων και τα κρυστάλλινα νερά της Ελλάδας αποτελούν την πηγή έμπνευσης για το ΜΟΝΟspace του Μαΐου. To MONOspace Islington θα φιλοξενήσει μια συλλογή με τα “απαραίτητα για την παραλία”, φτιαγμένα - όπως πάντα – στην Ελλάδα από νέους και ανερχόμενους σχεδιαστές.

Χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια με χρώματα Ελλάδας, κοσμήματα από μάρμαρο ή από πολύχρωμες κλωστές, καφτάνια και μεταξωτά φουλάρια, τσάντες φτιαγμένες στο αργαλειό, κρητικά σαπούνια και διαλεκτά τσάγια αποτελούν την καλοκαιρινή συλλογή του ΜΟΝΟ προκειμένου να σας εξοπλίσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το ΜΟΝΟspace Islington θα ανοίξει την Τετάρτη 11 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 25 Μαΐου στην οδό 196 Upper Street, N1 2UQ στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Το ΜΟΝΟ είναι ένα καινούριο «κινούμενο» fashion concept store που δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και σε καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε διαφορετικές γειτονιές του Λονδίνου. Το κάθε κατάστημα (space) είναι διαφορετικό και έχει το δικό του concept, προσαρμοσμένο στην αισθητική της εκάστοτε γειτονιάς στην οποία βρίσκεται.

Η ομάδα του ΜΟΝΟ αποτελείται από τις Μαρίνα Bury-Χριστέλλου και Μυρτώ Μητροπούλου, ετών 31 και φίλες από το σχολείο. Το ΜΟΝΟ προέκυψε από το κοινό τους όνειρο για την δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα βοηθήσει το «made in Greece» design να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

Who is who

Η Μαρίνα Bury-Χριστέλλου και η Μυρτώ Μητροπούλου ζουν μεταξύ της Αθήνας, του Παρισιού και του Λονδίνου. 

Η Μαρίνα έχει σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση και Marketing. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Saatchi Gallery, στο Christie’s και στο Moniker Art Fair στο Λονδίνο.

Η Μυρτώ αφού τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα στο Central St. Martin’s και στο London College of Fashion. Έχει εργαστεί με διάφορους σχεδιαστές και PR agencies στο Λονδίνο, Από το 2013 ανήκει στην ομάδα πωλήσεων του Alexander Wang στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη μόδας στο περιοδικό Woman’s Look.

To πρώτο ΜΟΝΟspace Shoreditch άνοιξε τον Μάρτιο 2015 στο Shoreditch του Λονδίνου με πάνω από 600 επισκέπτες και παρουσίασε μια ομάδα με τους πιο εναλλακτικούς Έλληνες σχεδιαστές.

Το ΜΟΝΟspace Notting Hill άνοιξε στην οδό Ledbury Road του Λονδίνου τον Ιούνιο 2015 παρουσιάζοντας 28 Έλληνες σχεδιαστές με άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Το ΜΟΝΟspace XmasEdition έγινε τον Δεκέμβριο 2015 στο Νotting Hill του Λονδίνου παρουσιάζοντας μοναδικά κομμάτια από την ορεινή Ελλάδα και ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα.

 

Λίστα Σχεδιαστών/Brands για το MONOspace Ιslington:

Σανδάλια:
1. ESIOT
2. isapera
3. KYMA
Ρούχα:
1. Ancient Kallos
2. Cleo Gatzeli
Κοσμήματα:
1. dp
2. Hermina Wristwear
3. Marmarometry
4. Tatiana Choremi
Τσάντες:
1. LoomHandMade
2. Rainy July
Aξεσουάρ:
1. Grecian Chic – μαντήλια
2. tepareo
Design:
1. Joy of Existence - homewear
2. Ploos - objects
3. Nivo Soap
4. Oreanthi -tea

ΧΟΡΗΓΟΙ: Aegean Airlines
www.themonospace.com / @themonospace
Διεύθυνση: 191 Upper Street, N1 2UQ, Islington, London
Ημερομηνίες: 11 – 25 Mαίου 2016
Ώρες Καταστήματος: Δευ – Σαβ: 10πμ – 8μμ & Κυρ: 11πμ – 7μμ
MONOspace Islington
11-25 Μαΐου 2016

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ