Tο ''μοιραίο'' λάθος της Intel πριν από 10 χρόνια: Tης στοίχισε σήμερα 12.000 θέσεις εργασίας‏

Η 6η Ιούνιου του 2006 ήταν η αρχή μίας θριαμβευτικής πορείας για την Intel, που όμως μετά από 10 χρόνια έγινε εφιάλτης.

Η εταιρεία παραγωγής μικροτσίπ, ήδη τότε έφτιαχνε επεξεργαστές για τα βασισμένα στα Windows PC της. Τότε ήταν που ο Steve Jobs ανακοίνωσε στην σκηνή του World Wide Developers Conference της Apple την εναλλακτική πρόταση στα Windows, τους υπολογιστές Macintosh, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν επίσης μικροτσιπ της Intel.

Η ανακοίνωση του Jobs άκανε την Intel ηγέτιδα δύναμη στην εποχή των PC.

Όμως, εκείνη την περίοδο η Intel έκανε ένα λάθος. Δεν κατάλαβε ότι η εποχή των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα τελείωνε σύντομα εξαιτίας της Apple, η οποία επεξεργάζονταν το project iPhone, που οδήγησε στην νέα εποχή των smartphone.

Η Intel τότε, απώλεσε την ευκαιρία να παρέχει τα iPhone με επεξεργαστές της, αφού οι ειδικοί της εκτιμούσαν ότι η Apple δεν θα κατάφερνε να πουλήσει αρκετές συσκευές για να καλύψει το κόστος παραγωγής των iPhone.

Tην Τρίτη η Intel ανακοίνωσε το κλείσιμο 12.000 θέσεων εργασίας, δηλαδή του 11% των συνολικών θέσεων εργασίας, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστεί στα δεδομένα της μετά υπολογιστών εποχής.

Τα iPhones, iPads, τα βασισμένα σε λειτουργικό Android τηλέφωνα και τάμπλετ χρησιμοποιούν μικροτσίπ της ARM.

Πάντως η Intel ανακοίνωσε κέρδη 2 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2016, με την Wall Street να ανησυχεί για τους ρυθμούς ανάπτυξης και το μέλλον της εταιρείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ