Έφυγε από τη ζωή στα 57 του χρόνια ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Prince

Ο θρυλικός σταρ φέρεται να απεβίωσε μέσα στην επαύλή του στη Μινεσότα, λίγες ημέρες αφότου το ιδιωτικό του τζετ, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας προβλημάτων υγείας του τραγουδιστή.

Οι αρχές, που αρχικά κλήθηκαν για ένα επείγον ιατρικό περιστατικό στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ο Prince τον τελευταίο καιρό είχε ακυρώσει δύο συναυλίες του για λόγους υγείας.

Μάλιστα, την Παρασκευή 15 Απριλίου, ο θρυλικός τραγουδιστής λόγω έντονης αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος, ζήτησε την έκτακτη προσγείωση του αεροπλάνου στο Ιλινόις, όπου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για μία ημέρα. Ο εκπρόσωπός του είχε δηλώσει τότε ότι ο τραγουδιστής είχε γρίπη.


Ο Prince έγινε παγκοσμίως σούπερ σταρ τη δεκαετία του 1980, με χαρακτηριστικά άλμπουμ όπως αυτά του 1999, τα Purple Rain και Sign O' the Times. Η μουσική του συνδύαζε rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz, and pop.


Πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους
σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της καριέρας του, γεγονός που τον έκανε τον καλλιτέχνη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Είχε κερδίσει εφτά βραβεία Grammy, μία Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο της Ακαδημίας, ενώ το περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει στη θέση 27 στη λίστα με τους 100 σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Πρόσφατα, λόγω των προβλημάτων υγείας, είχε ακυρώσει δύο του εμφανίσεις. Πριν από έξι ημέρες εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης.

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το όνομά του, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.


Ο φυσικός του πατέρας, John Nelson, ήταν μέλος του Prince Roger Trio,
απ' όπου και χάρισε στον γιο του το όνομα “Prince” και του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα.

 

Ο Prince είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του από μικρός. Εκτός από τις άριστες συνθέσεις και παραγωγές του, μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα.

 

Ο Prince ήταν ακόμα μικρός όταν εγκατέλειψε τη μητέρα του και τον θετό του πατέρα πηγαίνοντας στον φυσικό του πατέρα, με τον οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ μαζί του, αφού υιοθετήθηκε από την οικογένεια Anderson κι έγινε στενός φίλους του Andre Anderson (αργότερα Andre Cymone).

Μαζί με τον Anderson και τον ξάδελφό του Charles έφτιαξαν τους Grand Central που αργότερα μετονομάστηκαν σε Champagne. Για πρώτη φορά παίχτηκαν οι συνθέσεις του Prince και οι πρώτες δοκιμαστικές ηχογραφήσεις του σε στούντιο έγιναν το 1976 με την καθοδήγηση του Chris Moon.

Στη συνέχεια ο Moon σύστησε τον Prince στον Owen Husney και τον συνέταιρό του, Levinson. Ακολούθησε το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο που ο Prince υπέγραψε με την Warner Brothers.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ