Στέφανος Μάνος: Προτείνει Σύνταξη €700 στα 67 για όλους χωρίς εισφορές

Την κατάργηση εισφορών και κρατήσεων και την υιοθέτηση του σχεδίου σύνταξης 700 ευρώ για όλους στα 67 προτείνει ο πρώην υπουργός. 
 

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Ακούω τις οργισμένες αντιδράσεις όσων θίγονται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Κατρούγκαλου και επανέρχομαι στην πρότασή μου για σύνταξη 700 Ευρώ για όλους τους Έλληνες στα 67. Χωρίς κρατήσεις και εισφορές ούτε του εργαζόμενου ούτε του εργοδότη. Απλότητα. Μηδέν γραφειοκρατία. Το κόστος της πρότασης είναι 15 δισ. ευρώ ετησίως λιγότερα από τα 18 που πληρώνει σήμερα ο προϋπολογισμός.

Όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη, όποιος τη θέλει σε μικρότερη ηλικία θα μπορεί να αγοράσει ένα σχήμα που του προσφέρει ό,τι επιθυμεί από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Χρήματα θα υπάρχουν μια και δεν θα του γίνονται κρατήσεις. Αλλά και οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν εταιρικά ασφαλιστικά προγράμματα με τα χρήματα των εισφορών που δεν θα πληρώνουν πια.

Η ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών θα δημιουργήσει κεφάλαια που θα μπορούν να επενδυθούν στην οικονομία και να ενισχύσουν έτσι την ανάπτυξη. Χωρίς εισφορές και κρατήσεις, η μαύρη εργασία δεν έχει νόημα.

Σκεφτείτε τι σημαίνει για την ανταγωνιστικότητα η κατάργηση των εισφορών και των κρατήσεων.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ