Μade in Greece οι όμορφες λαμπάδες και τα πασχαλινά δώρα στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

Στο Cycladic Shop.. μύρισε Πάσχα!

Σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές, εμπνέονται από τις συλλογές του Μουσείου και δημιουργούν λαμπάδες, χειροποίητα αντικείμενα και μοναδικά δώρα στο κλίμα των ημερών! Λαμπάδες εμπνευσμένες από γυναικεία κυκλαδικά ειδώλια, έξυπνες χάρτινες κατασκευές, είδη για το σπίτι αλλά και μοναδικά κοσμήματα προσφέρουν πρωτότυπες προτάσεις για κάθε ηλικία.


Στο νέο Cycladic Shop βρίσκει κανείς σταθερά μια  σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης π.Χ. χιλιετίας μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή. Δώρα για το σπίτι, για τη γυναίκα και τον άντρα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά και κοσμήματα φιγουράρουν στους πάγκους και στις βιτρίνες του νέου Shop.  Διατίθενται επίσης σημαντικές ελληνικές και ξένες εκδόσεις αλλά και πολλές προτάσεις  δώρων για παιδιά, όπως παιχνίδια και βιβλία.

Εμπνευσμένο από τη λιτότητα της κυκλαδικής  τέχνης, το νέο Cycladic Shop  σχεδιάστηκε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects. Curators  του Shop είναι ο Κώστας Βογιατζής και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη ενώ κάθε αγορά στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα

T: 210 7228321-3

www.cycladic.gr

 

 

Το Cycladic Shop λειτουργεί  ώρες και μέρες του Μουσείου:

 

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ