Ταινίες εβδομάδας: Τζένιφερ Άνιστον, Μάθιου ΜακΚόναχι & Ναόμι Γουότς έρχονται στην μεγάλη οθόνη

Ισως η χειρότερη κινηματογραφική εβδομάδα εδώ και μήνες. Ευτυχώς, ξεκίνησε το «Game of Thrones»!

Ο κυνηγός: Η μάχη του χειμώνα / The Huntsman: Winter’s War 

Του Σέντρικ Νίκολας-Τρόγιαν. Με τους 
Εμιλι Μπλαντ, Κρις Χέμσγουορθ, Σαρλίζ Θερόν, Τζέσικα Τσαστέιν
Φαντασίας, 2016, ΗΠΑ, 114’.

 

Είναι μία από τις κακές ταινίες όπου αναδεικνύονται οι πραγματικά καλοί ηθοποιοί. Και όχι, δεν μιλάω για τη Σαρλίζ Θερόν (μονοδιάστατη κακιά Ραβένα), ούτε για την Τζέσικα Τσαστέιν (αξιοπρεπής, αλλά αδιάφορη εδώ), και σε καμία περίπτωση για τον Κρις Χέμσγουορθ (αλίμονο). Είναι η Εμιλι Μπλαντ που ξεχωρίζει σε αυτό το... σπρίκουελ, όπως έγραψε ο «Guardian», στην ιστορία της Χιονάτης που ακολουθεί το πριν και το μετά του κυνηγού από την προηγούμενη ταινία. Στον ρόλο της κακιάς Φρέια, η Μπλαντ δίνει τόσο χρώμα και ουσία σε μία κατά τ’ άλλα ανέμπνευστη και ενίοτε αμήχανα προσβλητική (οι χαρακτήρες των νάνων και το άκυρο χιούμορ τους) ταινία. Αλλά όσο κι αν προσπαθεί, ζωή δεν καταφέρνει να της δώσει.

Γιορτή της Μητέρας / Mother’s Day 

Του Γκάρι Μάρσαλ. Με τους Τζένιφερ Ανιστον, Τζούλια Ρόμπερτς, 
Κέιτ Χάντσον, 
Τζέισον Σουντέικις
Κομεντί, 2016, ΗΠΑ, 118’.

 

Μερικές φορές καταλαβαίνεις από τα πέντε πρώτα λεπτά μιας ταινίας ότι πρόκειται να είναι επώδυνη. Το ότι επιβεβαιώνεσαι στη συνέχεια είναι μόνο θέμα (επώδυνου επίσης) χρόνου. Οι ιστορίες τεσσάρων διαφορετικών γυναικών διασταυρώνονται με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, σε μια στερεοτυπικά σεξιστική, χολιγουντιανή πατάτα, όπου χαρακτήρες όπως ο Ινδός γαμπρός και η λεσβία αδερφή υπάρχουν μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κουκουλώσουν βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις. Τι να κάνει κι ο Εκτορ Ελιζόντο σε μια αποτυχημένη προσπάθεια χαριτωμενιάς στην επανασύνδεσή του με την Pretty Woman του;

Το τελευταίο μας τανγκό / Our Last Tango 

Του Χέρμαν Κραλ. Με τους Μαρία Νιέβες Ρέχο, Χουάν Κάρλος Κόπες
Ντοκιμαντέρ, 2015, 
Αργεντινή / Γερμανία, 85’.

 

Η ιστορία του πιο διάσημου και επιτυχημένου ζευγαριού τανγκό εξ Αργεντινής αποτυπώνεται σε μια άνιση μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας: τη ζωντάνια του πρώτου κοντράρει η κατατονία της δεύτερης. Οσο βρίσκονται μπροστά στην κάμερα και μιλάνε η Μαρία Νιέβες Ρέχο και ο (πρώην) σύντροφός της Χουάν Κάρλος Κόπες, τα μάτια δεν ξεκολλάνε από πάνω τους. Οσο ξεστρατίζει ο σκηνοθέτης Χέρμαν Κραλ στη γυαλιστερή αναπαράσταση του παρελθόντος τους, κάνει και η προσοχή ελαφρά πηδηματάκια μακριά από την οθόνη, όσο δεξιοτεχνικά κι αν στροβιλίζουν τα πόδια των χορευτών.

Ράτσετ και Κλανκ / Ratchet and Clank 

Των Κέβιν Μονρό, 
Τζέσικα Κλίλαντ. Με 
τις φωνές των Γιώργου Mαταράγκα, Νίκου Νίκα
Κινούμενα σχέδια, 2016, Χονγκ Κονγκ / Καναδάς / ΗΠΑ, 94’.

Μεταφορά του Sony PlayStation video game, όπου οι Ράτσετ και Κλανκ καλούνται να σώσουν το διαγαλαξιακό σύμπαν - κάτι σαν τους «Φύλακες του Γαλαξία» για παιδιά φανταστείτε, χωρίς ίχνος χιούμορ όμως.

Ανάσταση / Risen 

Του Κέβιν Ρέινολντς. 
Με τους Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον
Δραματική, 2016, ΗΠΑ, 107’. 

 

Ενας Ρωμαίος στρατιωτικός και ο υπασπιστής του πρέπει να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού μετά την ταφή του, για να αποτρέψουν την πιθανή επανάσταση που θα προκαλέσει η Ανάστασή του.

Πάμε για επανάσταση; /Les Visiteurs: La Revolution

Του Ζαν-Μαρί Πουαρέ. 
Με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Ζαν Ρενό
Κωμωδία, 2016, Γαλλία, 110’. 

Δεύτερο σίκουελ για τους Γάλλους ταξιδιώτες στον χρόνο, που αυτή τη φορά μεταφέρονται στη Γαλλική Επανάσταση.

Μια θάλασσα από δέντρα / The Sea of Trees 

Του Γκας Βαν Σαντ. 
Με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Ναόμι Γουότς, Κεν Γουατανάμπε 
Δραματική, 2015, 110’.

Ενας Αμερικανός ταξιδεύει μέχρι το «δάσος των αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία για να πεθάνει, όπου συναντά και γίνεται φίλος με έναν Ιάπωνα που έχει χάσει τον δρόμο του. Η ταινία του Βαν Σαντ κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς στις περσινές Κάννες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ