Βίντεο-ντοκουμέντο: Η κανονιοφόρος «Κραταιός» εκδιώκει την τουρκική ακταιωρό στις Οινούσες

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» εκδιώκει ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής από τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Το επεισόδιο μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος» σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Στο βίντεο που έδωσε  στη δημοσιότητα το www.protothema.gr το τουρκικό σκάφος, κινούμενο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ζητούσε από την ελληνική μηχανότρατα να σταματήσει το ψάρεμα στα ελληνικά χωρικά ύδατα με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκική χωρική θάλασσα! Μάλιστα οι Τούρκοι απειλούσαν να συλλάβουν τους Έλληνες ψαράδες μέχρι που στην περιοχή εμφανίστηκε η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική ακταιωρό να απομακρυνθεί.

Οι Τούρκοι αρνούνταν να αποχωρήσουν από την ελληνική χωρική θάλασσα. Όπως βλέπετε στο βίντεο η κανονιοφόρος «Κραταιός» απομακρύνει το τουρκικό σκάφος πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα κοντά στην πρύμνη του.

Το επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Περίπου στις 14:00 η κανονιοφόρος «Κραταιός» ξεκίνησε να απομακρύνει την τουρκική ακαιωρό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.Το επειδόσιο διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το απόγευμα οπότε το τουρκικό σκάφος βγήκε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Το βίντεο μαγνητοσκόπησε ο Κώστας Δημίδης, γιος του καπετάνιου της μηχανότρατας «Άγιος Δημήτριος» που επέβαινε στο αλιευτικό μαζί με ακόμη πέντε Έλληνες ψαράδες.

Όπως καταγγέλλει οι Τούρκοι λιμενικοί φωτογράφιζαν τα έξι μέλη του πληρώματος του ελληνικού αλιευτικού και απειλούσαν πως αν δεν έφευγαν από την περιοχή θα τους συλλάβουν!

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ