Φρικαλέο έγκλημα στο Πακιστάν: Έκαψαν ζωντανή 16χρονη γιατί βοήθησε ερωτευμένους να «κλεφτούν»

Τραγικό θάνατο βρήκε μια νεαρή Πακιστανή από το Ντόνγκα Γκάλι, περίπου 50 χλμ βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ, την οποία έκαψαν ζωντανή συγχωριανοί της επειδή βοήθησε έναν νεαρό ζευγάρι να «κλεφτεί», για να ζήσει τον έρωτά του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε σήμερα 15 μέλη του Συμβουλίου του χωριού, με την κατηγορία ότι διέταξαν την εκτέλεση της 16χρονης κοπέλα, σε ένα «έγκλημα τιμής», όπως το χαρακτηρίζουν τα τοπικά μέσα.

 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, το Συμβούλιο αποφάσισε την εκτέλεση της νεαρής κοπέλας την περασμένη εβδομάδα, καθώς θεώρησε ότι η πράξη της είχε βλάψει ανεπανόρθωτα την υπόληψη του χωριού. Μαζί με τους ηθικούς αυτουργούς της τραγωδίας συνελήφθησαν σήμερα η μητέρα και ο αδερφός του κοριτσιού, καθώς πιστεύεται πως ήταν παρόντες στην συνεδρίαση του Συμβουλίου και μάλιστα συμφώνησαν με την ποινή.


Όπως δήλωσε η μητέρα της άτυχης κοπέλας στην αστυνομία, μετά την έκδοση της απόφασης τα μέλη της «ζίργκα» (όπως ονομάζεται το Συμβούλιο του χωριού) οδήγησαν την 16χρονη σε μια ερημική τοποθεσία, την νάρκωσαν και την έβαλαν να καθίσει σε ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, την περιέλουσαν με βενζίνη και πυρπόλησαν το αμάξι.

 

Περισσότερα από 500 άτομα (άνδρες και γυναίκες) πέφτουν θύματα «εγκλημάτων τιμής» κάθε χρόνο στο Πακιστάν, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πολλά από αυτά τα εγκλήματα δε, είναι «έργο» συγγενών των θυμάτων, που πιστεύουν ότι η οικογένειά τους έχει ατιμαστεί με κάποιον τρόπο από τις πράξεις του εκτελεσθέντος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ