Μέτρα - δηλητήριο από την κυβέρνηση με την ελπίδα για συμφωνία: Παραμένει το σενάριο των εκλογών

Λυμένα τα χέρια της θέλει να έχει η κυβέρνηση ενόψει του καθοριστικού Εurogroup της Δευτέρας. Και για το λόγο αυτό, φέρνει με Fast Track διαδικασίες, προς ψήφιση στη Βουλή ασφαλιστικό και φορολογικό.

Στο Μαξίμου οι «κλειστές» συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών είναι πυρετώδεις και διαδέχονται η μία την άλλη. Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να υπάρξει λύση, έστω και στο παρά πέντε, με την οποία θα προκρίνεται το δημοσιονομικό «φρένο», δίχως να αναγκαστεί να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, από το κυβερνητικό «στρατόπεδο» προσδοκούν το eurogroup να δώσει ένα θετικό σημάδι που να «δείχνει» συμφωνία μέχρι τις 24 Μαΐου . «Αν γινόταν θα θέλαμε να κλείσουμε και χθες, αλλά δεν αιθεροβατούμε», σημειώνουν κύκλοι του πρωθυπουργού και παραδέχονται ότι «ο χρόνος μας πιέζει ήδη πολύ».

Επιμένουν στο μηχανισμό μέχρι κεραίας
Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πιθανά, εξηγούν  ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί ο «κόφτης» τότε θα νομοθετηθεί μαζί με τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, έχοντας διασφαλίσει το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η άλλη λύση, είναι προφανώς να μην υπάρξει συμφωνία, οπότε με βάση όσα εξηγούν αρμόδιες πηγές δεν θα χρειαστεί καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πράγμα που σημαίνει βέβαια ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ακολουθούσαν πολιτικές εξελίξεις και πιθανότατα εκλογές.

Η τρίτη ενδιάμεση «άλλη λύση», είναι με δεδομένες τις διαφωνίες που καταγράφονται σε Βερολινο και Ουάσινγκτον  το Ταμείο να βρεθεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ