Η Τζέιμι & ο Λούις άλλαξαν φύλο για να παντρευτούν: Εκείνη ήταν αγόρι & εκείνος κορίτσι!

Για έναν απλό παρατηρητή που τυγχάνει να βρεθεί σε μια εκκλησία όπου τελείται ένας γάμος, το μυστήριο με πρωταγωνιστές την Τζέιμι και τον Λούις δεν διαφέρει σε τίποτα εκ πρώτης όψεως από έναν κοινό, συνηθισμένο, τυπικό βρετανικό γάμο.

Η 21χρονη νύφη και ο 26χρονος γαμπρός αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης, χόρεψαν, έκοψαν την τούρτα και πέταξαν την ανθοδέσμη. Ομως, αυτό το ζευγάρι μόνο συνηθισμένο δεν είναι. Η Τζέιμι γεννήθηκε αγόρι και ο Λούις κορίτσι. Και οι δυο τους άλλαξαν φύλο και με δεδομένη την απελπισία που βίωσαν ο καθένας ξεχωριστά για το ταξίδι προς την επέμβαση αλλαγής φύλου, αυτή η μέρα ήταν για εκείνους τουλάχιστον εξαιρετικά παράξενη, αφού πάντα αναρωτιόνταν αν θα συνέβαινε ποτέ.

Και μέχρι την τελευταία στιγμή, η αγωνία ήταν στα ύψη. Ο Λούις υποβλήθηκε μέσα στο καλοκαίρι σε επέμβαση αφαίρεσης στήθους, ενώ η Τζέιμι ήρθε αντιμέτωπη με λεκτική και όχι μόνο βία από αγνώστους στην περιοχή όπου ζούσε το Bridgend, για το γεγονός ότι είναι τρανσέξουαλ.

Ολη αυτή τη διαδρομή το ζευγάρι αποφάσισε να επιτρέψει την καταγραφή της σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί μέσα στην εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία. Τίτλος του είναι «Forbidden Love: Our Gender Swap Wedding», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: Απαγορευμένη Αγάπη: Ανταλλάξαμε φύλο για να παντρευτούμε.

 
Οπως γράφει η δημοσιογράφος του Independent, σε μια χώρα που είναι εξοικειωμένη με τα ριάλιτι, το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ μοιάζει με μία ακόμη περίπτωση εκμετάλλευσης ευάλωτων ανθρώπων από ένα τηλεοπτικό κανάλι ή μια εταιρεία παραγωγής. Ομως οι δύο σύζυγοι επιμένουν ότι από όλα αυτά που θα προβληθούν δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά μόνο για την αλήθεια δύο ανθρώπων που για χρόνια ένιωθαν παγιδευμένοι μέσα σε ξένο σώμα.

«Το σκεφτήκαμε πολύ πριν συμφωνήσουμε σε αυτό, επειδή η ζωή είναι αρκετά δύσκολη για εμάς και χωρίς τις τηλεοπτικές κάμερες να παρεισδύουν μέσα στην καθημερινότητά μας και τους αγώνες μας» παραδέχεται ο Λούις, «Αλλά στο τέλος, ήταν για εμάς ένα κίνητρο να προχωρήσουμε μπροστά. Θέλουμε ο κόσμος να έχει μια αίσθηση για το πώς είναι στην πραγματικότητα οι ζωές μας, έτσι ώστε όταν μιλούν για θέματα αλλαγής φύλου, να είναι περισσότερο πληροφορημένοι».

Στο ντοκιμαντέρ δεν γίνεται αναφορά μόνο στην αλλαγή φύλου των δύο συζύγων και την τέλεση του γάμου τους. Και οι δυο τους θυμούνται τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια, από τη στιγμή που η Τζέιμι επιχείρησε ως έφηβος να κόψει τα ανδρικά γεννητικά της όργανα μέχρι που ο Λούις εξ αιτίας της κατάθλιψης έπεσε στα ναρκωτικά και τελικά προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Επίσης, γίνεται σαφής και ρητή αναφορά στις δραματικές αλλαγές που επιφέρει η ορμονική θεραπεία στην οποία υποβάλλονται πριν από την επέμβαση οι άνθρωποι που πρόκειται να αλλάξουν φύλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ