Προκόπης Παυλόπουλος εναντίον Σκοπίων: "Το βέτο είναι αδιαπραγμάτευτο για τους κυνικούς παραχαράκτες της ιστορίας"

Σφοδρή επίθεση εναντίον των Σκοπίων εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Μιέζας

Σφοδρή επίθεση εναντίον των Σκοπίων εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Μιέζας, κάνοντας λόγο για «κυνικούς παραχαράκτες της ιστορίας» και «κληρονόμους και συνεχιστές ολοκληρωτικών καθεστώτων», ενώ δήλωσε πως «το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο» σε ότι αφορά την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας: 

«Αυτός ο ιερός Τόπος για το Έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, την διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ