Good News - Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016 : Με -50% θα φάτε στα καλύτερα εστιατόρια της Eλλάδας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς επιστρέφει με διάρκεια τέσσερις εβδομάδες, απλωμένο για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας δεκάδες αφορμές για γαστρονομικές εξορμήσεις. 

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς στρώνουν το τραπέζι στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια με έκπτωση 50% στις τιμές. Κηρύττουμε επίσημα την έναρξη, λάβετε θέσεις!

Να είστε όλοι στο ραντεβού, έτοιμοι για συναρπαστικά γευστικά ταξίδια! Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας που διοργανώνει το «αθηνόραμα» για πρώτη χρονιά επεκτείνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κι εκτός από τις δυνατές συμμετοχές στο μαγειρικό line up, που πληθαίνουν περιλαμβάνοντας την αφρόκρεμα της εγχώριας σκηνής, φέτος το γαστρονομικό χάπενινγκ διαρκεί περισσότερο, οπότε ετοιμαστείτε για πιο ισχυρή δόση δημιουργικότητας και νοστιμιάς. Οι δύο εβδομάδες γίνονται τέσσερις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πιο πολλούς από εσάς να συμμετάσχετε στη γαστρονομική γιορτή, δοκιμάζοντας τα μενού που ανθολογούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές –και σκανδαλιστικές– σπεσιαλιτέ των διακεκριμένων με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατορίων, στο 50% της τιμής που θα πληρώνατε οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Το «αθηνόραμα» φέτος, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, συντονίζει δεκάδες ταυτόχρονα δείπνα στην Αθήνα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, το Αμύνταιο, τη Χαλκιδική και τη Μεσσηνία, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, την Πάτμο, τη Σκιάθο και σε πολλά ακόμη μέρη στα τέσσερα σημεία του ελληνικού ορίζοντα, προτρέποντάς σας να περιοδεύσετε για να χαρείτε τους χώρους που κέρδισαν τη μάχη των εντυπώσεων στο γαστρονομικό πρωτάθλημα του 2016. Να θυμίσουμε ότι με Χρυσό Σκούφο βραβεύονται τα εστιατόρια που συγκεντρώνουν, ανεξαρτήτως κουζίνας, βαθμολογία από 15/20 και πάνω κι ότι, από φέτος, οι Σκούφοι στα εστιατόρια που εκπροσωπούν την ελληνική κουζίνα είναι γαλανόλευκοι. Βραβείο Ελληνικής κουζίνας απονέμεται στα εστιατόρια που πρεσβεύουν την είτε παραδοσιακή είτε σύγχρονη/δημιουργική ελληνική γεύση (σηματοδοτούνται με την κουτάλα-ελιά ) και συγκεντρώνουν βαθμολογία από 14/20 χωρίς να φτάνουν το όριο των Χρυσών Σκούφων. 

Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη 5/5. Η ζήτηση είναι μεγάλη και σας συμβουλεύουμε να βιαστείτε αν θέλετε να εξασφαλίσετε τραπέζι – σε προηγούμενες διοργανώσεις υπήρξαν περιπτώσεις που οι θέσεις εξαφανίστηκαν ακόμη και μέσα σε ένα μισάωρο. Τα βραβευμένα εστιατόρια θα προσφέρουν τα ειδικά μενού, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από € 17 και φτάνουν μέχρι τα € 75, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, από τις 10/5 έως και την 1/6 (και πιο συγκεκριμένα τα διήμερα 10-11/5, 17-18/5, 24-25/5 και 31/5-1/6 ). 

Επειδή όμως σε ένα τόσο μεγάλο γευστικό «δίκτυο» υπάρχουν κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες του event (ιδίως όσον αφορά κάποια καλοκαιρινά ρεστοράν που ανοίγουν αργότερα ), ορισμένα ρεστοράν δίνουν την επιλογή pairing φαγητού-κρασιού (ή και ποτού/κοκτέιλ ), κάποια άλλα προτείνουν μενού για δύο ή συμπεριλαμβάνουν και την οινική συνοδεία στην τελική τιμή, καλό είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις υποσημειώσεις που επεξηγούν τα ειδικά χαρακτηριστικά της ενέργειας σε κάθε χώρο προτού επιλέξετε τη γευστική σας πορεία. 

Θέση κλείνετε κάνοντας την κράτησή σας και προπληρώνοντας το δείπνο σας είτε με χρέωση σε οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Όσοι όμως χρησιμοποιήσετε πιστωτική, χρεωστική, ή επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς έχετε να περιμένετε και άλλα bonus. Θα μπείτε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια και επιπλέον 2 υπερτυχεροί θα κερδίσουν από ένα weekend για δύο άτομα στην Κέρκυρα στο οποίο περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο κι ένα δείπνο στο «Etrusco».

Θα γευθείτε πρωτοποριακή ελληνική και όχι μόνο κουζίνα, σύγχρονη γαλλική, γιαπωνέζικη fusion, νέα και κλασική ελληνική κουζίνα, ψάρι και κρέας στα καλύτερά τους, σε ένα γευστικό happening που θα σας βολτάρει από μια απίθανη χορτοφαγική βερσιόν του φουαγκρά σε έναν μπακαλιάρο φρικασέ με ντολμάδες θαλασσινών τυλιγμένων σε μαρούλι της θάλασσας ή ένα θαυμάσιο vintage Acquerello ριζότο, κι από μια κακαβιά «όπως την κάνουν οι ψαράδες» ή ένα λαβράκι σε κρούστα αλατιού ψημένο στον ξυλόφουρνο σε γκασπάτσο τζατζίκι με γύρο και πίτα, σε κατσικόπιτα και σε γριβάδι καπνιστό. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ανοίγουν έναν πλούσιο χάρτη εμπειριών, εσείς βάλτε τη ζωντάνια και τη χαρά, την επιθυμία και τον ενθουσιασμό. Θέλουμε να σας δούμε όλους εκεί!
Κλείστε τραπέζι τώρα!


Τα ειδικά μενού ισχύουν για τις 10-11/5, 17-18/5, 24-25/5 και 31/5-1/6, εκτός από κάποιες διαφοροποιήσεις σε εστιατόρια που ανοίγουν αργότερα. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του event σε αυτά αναγράφονται στο κείμενό τους.

Δείτε αναλυτικά τα μενού εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: Κλείστε τραπέζι στο/α εστιατόριο/α της επιλογής σας ενημερώνοντας στο τηλέφωνο ότι θέλετε να δοκιμάσετε το ειδικό μενού του περιοδικού «αθηνόραμα». Για να ισχύσουν οι κρατήσεις που θα γίνουν, θα πρέπει να προπληρώσετε το ποσό που αντιστοιχεί στα άτομα του τραπεζιού σας είτε με χρέωση σε οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Προπληρώνοντας με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ