Το Τόκιο κατηγορείται ότι πλήρωσε 1,3 εκατ. ευρώ για να πάρει τους Ολυμπιακούς του 2020‏

Την κατάθεση ενός επταψήφιου ποσού από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο προς τον τραπεζικό λογαριασμό του γιου του διαβόητου Lamine Diack -πρώην Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF)- στη διάρκεια της "διαγωνιστικής" περιόδου πριν την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian.   

Η φερόμενη πληρωμή των περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, που αυτή τη στιγμή ερευνά η γαλλική αστυνομία, θα βάλει για τα καλά στο μικροσκόπιο των αρχών την Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να διερευνηθεί η σύνδεση ανάμεσα στον Diack και την ανάθεση των Αγώνων στο Τόκιο, που έγινε το 2013.    

Ο Diack υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ μεταξύ 1999-2003, κι επίτιμο μέλος από το 2014 κι έπειτα, οπότε και παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες πως εμπλέκεται στο σκάνδαλο ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, στη διάρκεια των οποίων φέρεται να δωροδοκήθηκε με 1 εκατ. ευρώ ώστε να αποκρύψει τεστ ντόπινγκ σε Ρώσους αθλητές που βγήκαν θετικά.  Αυτή τη στιγμή, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Γαλλία, όπου διαμένει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.    

Από την μεριά της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας σχετικά με τις κατηγορίες, που θέλουν τις καταθέσεις να έγιναν τόσο πριν την ανάθεση όσο και μετά, όταν εξασφαλίστηκε πως τους πήρε το Τόκιο, σχολίασε πως το γραφείο τύπου της ήταν κλειστό για μια εβδομάδα και πως δεν έχει κάτι να απαντήσει αυτή τη στιγμή.  

H Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του 2020 ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι συνέβη την περίοδο της ανάθεσης. "Δεν έχουμε τον τρόπο να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύουμε πως οι Αγώνες δόθηκαν στο Τόκιο επειδή η πόλη παρουσίασε την καλύτερη πρόταση" σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ